Aanbeveling van José M

Afgelopen zaterdag trok een afvaardiging transgender dames van TG040 (en een vrouwelijke partner van eentje daarvan) naar Ziazan in Weert voor een workshop kleding-, kleur- en stijladvies.
Geen huiswerk, maar gewoon zoals we waren, de kleding die we op dat moment droegen, vragen die we mee hadden genomen, en onze nieuwsgierigheid.

Het bekende koppel Ken en Barbie hielpen mee om eerst wat theorie zichtbaar te maken. Die theorie ging over wat mensen bij een vrouwelijk uiterlijk verwachten en aan denken. Op basis daarvan kun je gebruik maken van uiterlijke aspecten of dingen die die verwachting tegenwerken weer verbergen (denk bijv aan een ‘bierbuikje’). En doe dat dan zeker niet krampachtig, maar hou het speels, subtiel.

Sterrenkundige Rebecca had voor haar outfit als uitgangspunt kleurtinten van het heelal gekozen: zwart. Maar toch: het matchte goed. De uitleg van Marielle verklaarde waarom. Kleurkanon Alice had ook bepaalde gedachtes over hoe ze het beter dacht te kunnen. Maar ze werd meteen gecorrigeerd door Marielle, want onbewust, zoals ze was, had ze het helemaal goed gedaan. Juist haar slankheid was goed zichtbaar. De andere kan had ze onbewust losjes verborgen. En weer die uitleg die ons het liet begrijpen. Ook zelfvertrouwenbommetje José kreeg duidelijke tips. Ter plekke verkleedde ik me even, want ook ik wilde dat in de spiegel wel even zien. En ja, weer had Marielle gelijk. Grappig genoeg was alles telkens terug te voeren op die 2 hele bekende karikatuurtjes Ken en Barbie. Barbie is dan wel slank, veel slanker dan Ken, Maar ze is helemaal niet smaller. Ook haar schouders niet. Maar door handig gebruik te maken van waar wij aan denken bij het woord ‘slank’, kun je jezelf slank laten ogen. Ook al ben je het misschien niet, hihi…. Als je beide poppetjes hebt, zet ze maar eens bij elkaar en vergelijk ze maar eens goed.

En vergeet niet dat slankheid echt niet alleen uit je taille komt. Zelfs je enkels, polsen, bepaalde stukken huid die je wel of niet laat zien, de richting van de naden van (broek)zakken. Het helpt allemaal mee. Er zijn zoveel dingen waar dames handig gebruik van kunnen maken vergeleken met de man…..

De 2 uurtjes vlogen om. In het najaar vast weer…..

Aanbeveling van José M

Aanbeveling van José M Afgelopen zaterdag trok een afvaardiging transgender dames van TG040 (en een vrouwelijke partner van eentje daarvan) naar Ziazan in Weert voor

Lees verder »

Aanbeveling van Niclaa Boes

Aanbeveling van Niclaa Boes Omdat mijn werk veranderde, had ik een nieuwe, passende en vooral boodschap-ondersteunende garderobe nodig. Ik had Marielle tijdens een netwerkbijeenkomst ontmoet

Lees verder »

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!