Monique Rikkers

Monique Rikkers, Advies in Marketing www.adviesinmarketing.nl

Omdat ik bedrijven op marketinggebied begeleid, werd Marielle klant. Eerder had ik al eens een kleur- en stijladvies gevolgd, ik dacht daarom dat ik het meeste wel wist. Gaandeweg begreep ik wat Look of Success inhoudt, wat de meerwaarde is en hoe verstrekkend de gevolgen zijn.

Ik besloot het traject te volgen. Marielle triggerde me om bewust keuzes te maken. Dat was soms best lastig. Na alle voorbereidende opdrachten kwam Marielle bij mij thuis. Ze liet me zien welke sets nieuwe stijl ik feitelijk al had. Een vreemde gewaarwording: om je eigen kleding zó gecombineerd te zien dat het een compleet andere outfit wordt. Wat een rust en inspiratie! De volgende dag had ik een werkbespreking. Over de outfit die ik toen droeg, heb ik meerdere complimenten gekregen! Het was niet alleen de kledingkeuze die dat teweeg bracht, ik voelde me ook echt anders!

Tijdens het samen winkelen ging ik van zien van wat Marielle bedoelde, naar snàppen wat ze bedoelt. Marielle heeft me nieuwe kennis bijgebracht. Samen shoppen was een eyeopener: Hoe te kiezen zodat het bij mijn garderobe, de situatie en vooral, bij mij past.

Marielle heeft me stap voor stap door kledingkeuzeland geleid en me de finesses geleerd. Elke keer opnieuw legde ze uit wat het effect is. Gedurende het hele traject was het haar nooit teveel moeite om het nóg eens uit te leggen of toe te lichten.

Tijdens dit traject heb ik mijn persoonlijke touch ontdekt. Mijn persoonlijke stempel komt nu meer tot uiting in mijn kledingkeuze. Het advies van Marielle gaat in wezen over hoe je door presentatie van jezelf het bereiken van je doel kunt ondersteunen. Een echte ´Look of success´!

Mirjam Kapoen, MRJM Kapoen Business Development, www.kapoen.com

Ik had geen goed zicht op welke stijl bij mij past. Ook ben ik in de fase gekomen waar ik mijn puur zakelijke garderobe kan afbouwen naar casual maar wel representatief. Mijn vrijetijdsgarderobe is nu té basic; mijn zakelijke garderobe juist weer te overdressed.  Ik wilde een betere balans maar wist  deze niet zelf te vinden.  Maar ik had  vertrouwen dat Marielle me daarbij kon helpen.

In de negentiger jaren van de vorige eeuw (!) heb ik tweemaal een professioneel advies gekregen en daar eigenlijk niets mee gedaan. Het advies vond ik te rigide.  

Ik ben erg blij met de concrete adviezen, die mij gaan helpen mijn huidige, veel te uitgebreide garderobe te screenen en bij nieuwe aankopen:
– persoonlijke kleurenwaaier is een fantastisch hulpmiddel om me op de juiste aankopen te richten en miskopen te voorkomen
– de persoonlijke stijlmap en je adviezen hebben me uitstekende handvaten gegeven om te bouwen op basics in plaats van me uitsluitend te beperken tot de basics. Door dat laatste te doen, voelde ik me vaak wel lekker in mijn kleding maar vond ik het resultaat wel erg saai. Nu ga ik kleuraccenten aanbrengen!

Ik ben erg tevreden over je professionele aanpak, ingevuld voor mij persoonlijk. 100% tevreden!

Wieke Lefeber, Coach/trainer. LEF! Coaching

Het traject met Marielle heeft mij onverwacht veel gebracht. Ik zie mijzelf als iemand die vooral de binnenkant telt en weinig belang hecht aan de buitenkant. Ik ga voor naturel, weinig poespas en weinig opsmuk.

Voorheen boeide kleding mij niet. Mijn oog viel in de winkel vooral op kleding die niet flatteerde. Simpelweg omdat ik geen flauw idee had waar ik op moest letten. Een duiveltje op mijn schouder fluisterde daarbij in mijn oor dat het toch niet mooi zou worden. Winkelen vond ik dan ook een crime; ik kwam er vaak totaal gedeprimeerd van terug.

Ik ben “aankleding” als iets leuks en boeiends gaan zien. Iets waar ik mee kan spelen en subtiel mee kan beïnvloeden. Ik weet nu veel beter – en op het eerste gezicht – welke kleding me zal staan en welke niet. Tevens weet ik het waarom wat heel verhelderend is

Dat betekent dat ik geen “foute” kleding uit het winkelrek meer pak en aantrek, om daar vervolgens compleet gedeprimeerd van te raken. Als ik nu iets zie wat ik leuk vind, kan ik snel afwegen of het bij mij past of niet. Dat scheelt veel tijd.

De Masterclass was heel concreet. De grootste verrassing: nu heb ik zin om te gaan winkelen. Daarvoor was het echt een moeten. Bovendien voel ik me veel mooier, omdat ik weet dat ik passende kleding draag. Ik kijk nu met veel meer plezier in de spiegel!

Karin van Mil, Adviesbureau Van Mil, www.adviesbureauvanmil.nl

Sinds 2013 geef ik voor mijn arbeidsmarktprojecten diverse trainingen aan HBO/WO deelnemers. Als je een nieuwe baan wilt is het cruciaal dat je je kunt onderscheiden van je concurrenten en je in gesprekken kunt uitstralen waar je voor staat. Daarbij wordt de impact van kleding zeer vaak onderschat. In deze projecten vraag ik Marielle altijd om workshops te komen geven. Zij maakt de deelnemers zeer snel bewust over de eerste indruk en non-verbale communicatie en leert hen dit op de juiste manier toe te passen. Hierdoor krijgen de deelnemers ook op dit punt een voorsprong op mede-sollicitanten.

Alle experts/trainers worden ieder project ook door de deelnemers beoordeeld. Marielle krijgt uitstekende beoordelingen. Met name doordat zij door kleine zaken een belangrijk verschil maakt en alle deelnemers het verschil zien. En ze daadwerkelijk successen gaan boeken. Inmiddels behalen we al 4 jaar de beste resultaten van alle arbeidsmarktprojecten voor de Provincie Limburg en daar is Marielle met haar kledingadvies een cruciaal onderdeel van. Naast de resultaten die ze bewerkstelligt is Marielle ook zeer prettig om mee samen te werken.

Brenda Crombach, directeur legionella en facilitair technisch bedrijf

Circa 3 jaar geleden heb ik contact gelegd met Marielle om te bezien of ik meer in mijn kracht kon komen door de juiste kleding te kiezen. Van oorsprong vind ik het belangrijker om verzorgd uit te zien dan hypermodern gekleed te gaan.

Dat is de reden dat ik in eerste instantie niet actief aan de slag ben gegaan en ik de bijbehorende kosten niet waard vond.

Mijn functie is directeur van een legionella en facilitair technisch bedrijf, waardoor ik redelijk veel in het werkveld rondloop. Praktische kleding is voor mij van belang, want te veel frutsels kunnen een gevaar opleveren. Ik loop immers ook met veiligheidsschoenen en werkjasje en helm op.

Na 3 zeer intensieve jaren in werk en privé omgeving, heeft Mariëlle contact met mij opgenomen om te overleggen of ze toch iets voor mij mocht betekenen. Ik heb aangegeven dat ik door een zwaar ongeluk van mijn man niet zo direct de relevantie meer zie van een lichtblauw of middelblauw bloesje.

Toch de stap gewaagd en duidelijk mijn kaders aangegeven en ik mag zeggen dat ik positief verrast ben.

Het is leuk om in een één op één kleuren en vormen sessie duidelijke tips te krijgen, kleine dingen die het voor de vorm en uitstraling net even leuker maken. De tips van net een paar andere schoenen extra bij je hebben, een jasje wat een sportieve outfit een meer zakelijke outfit geeft, de juiste vorm ketting, halslijn of het juiste accessoire toevoegen.

Aansluitend kwam voor mij de grootste uitdaging, Mariëlle thuis aan het werk laten gaan. Helemaal los kon ze niet gaan, want ik had een deel kleding uit de kledingkast naar de woonkamer verhuist en haar niet in de gelegenheid gesteld om door mijn kledingkast te struinen. Combinaties die ik nooit zou verzinnen lagen gewoon als gestylde thema’s bij elkaar, alsof het altijd zo de bedoeling was.  Niet alles sprak me aan, maar genoeg wel om serieus mee aan de slag te gaan en dus ook te dragen.

Achteraf had ik misschien wel mijn kledingkast volledig ter beschikking moeten stellen, maar ik ben gehecht aan mijn privacy en vooral niet blij met kleding die van links naar rechts vliegt. Ook dat werd door Mariëlle geaccepteerd en er werd vooral niet aangedrongen.

Al met al ben ik dus niet de meest gastvrije klant geweest en vooral niet te beïnvloeden zoals ik het echt niet wil, maar ik ben wel blij dat ik deze ervaring opgedaan heb. De professionaliteit van Mariëlle was duidelijk merkbaar en dat vind ik het allerbelangrijkste om mee te geven aan de toekomstige klanten.

Met vriendelijke groet,
Brenda Crombach.

Nicole van Silfhout, therapeut

Omdat ik een stap vooruit wilde maken met mijn bedrijf, zocht ik hulp om mezelf beter in de markt te zetten. Mijn businesscoach gaf me het advies ook mijn persoonlijke presentatie te verbeteren. Hoewel het confronterend was, begreep ik het. Want na veel teleurstellende winkelervaringen bestond mijn garderobe vooral uit comfortabele jeans, T-shirts en sweaters. Eigenlijk had ik de moed opgegeven en ging ik alleen nog maar voor gemakkelijk. Voor mijn klantconsulten prima maar voor zakelijke gesprekken niet.

Zo kwam ik aarzelend bij Marielle uit. Ik was bang dat Marielle mijn kledingsmaak af zou afkraken. Hoe verrassend toen ik ontdekte dat het allemaal zo hopeloos nog niet was! Ik heb, buiten de kleuranalyse en stijladvies, het meest gehad aan het samen winkelen. Normaal gesproken haak ik na een kwartier shoppen gefrustreerd af. Nu hebben we (met een vriendin erbij) zeker drie uur achter elkaar gepast. Onvoorstelbaar. Met mijn smaak bleek niets mis. Alleen had ik verkeerde veronderstellingen en durfde ik niet op mijn eigen oordeel te vertrouwen. Marielle heeft me de juiste weg gewezen. Ik hoefde niet eens heel andere kleding te kiezen. Bovendien ik vond het winkelen leuk! Dat had je me van te voren echt nooit horen zeggen.

Zonder Marielle was ik blijven hangen in mijn vooroordelen. Ze heeft me op een vriendelijke en vertrouwde manier uit mijn comfortzone getrokken. Telkens legde ze in alle rust uit waarom het één wel werkt en het ander niet. Net zo vaak en net zolang tot het geland was. Desnoods ging ze de hele winkel door voor voorbeelden.

Ik voel me tegenwoordig een stuk zekerder als ik een zakelijk gesprek heb. Eindelijk heb ik plezier als ik me leuk mag aankleden voor een uitje. Want ik heb nu leuke kleren die ook nog comfortabel zijn. Marielle, bedankt!

 

77 Responses to “Aanbevelingen”

 1. Alice

  Dank je wel voor de tips die je me hebt gegeven tijdens de banenmarkt. Ik denk nu meer na over wat ik aantrek voor een sollicitatiegesprek. In ieder geval voel ik me een stuk zekerder.

 2. Henri

  Ik heb deelgenomen aan de cursus van Marielle Veerbeek over ‘DRESS TO IMPRESS’ .De achtergrond voor de workshop was: wat te dragen tijdens je sollicitatie.
  Na een voorbeeldfilmpje over Scheidegger kom je al snel tot de conclusie dat uiterlijk in een flits een beoordeling geeft over iemand zonder dat je er op let.
  Het is vreemd om te zien wat er met onze eerste indruk gebeurt om iemand in te schatten die nog niets heeft gezegd of gedaan.
  Deze situatie komt vaker voor dan je zou denken. Overal waar je mensen ziet of treft, is dit een continu proces.
  Gaandeweg de voorbeelden en bijbehorende uitleg over gebruik van kleuren (donker of licht, harde of zachte tinten, combinaties en do’s en dent’s) en keuze van kleding (broek, rok, jurk, trui, vest schoenen, pak of kostuum) kom je tot de ontdekking dat hiermee al een hoop bepaald wordt, zonder dat er nog maar iets van communicatie heeft plaats gevonden.
  Door de jaren heen zijn we gevoelsmatig en zeker op de werkvloer steeds meer gaan accepteren dat casual eigenlijk het prettigst is om bij te werken. Gelukkig (voor mij zelf dan) is het toch ook nog zo dat er wel degelijk gekeken wordt wat men wanneer “hoort” te dragen.
  Uit eigen ervaring kan ik meegeven dat dit nog niet overal in Europa zo is, met name België en Duitsland zit er toch nog wat meer vanuit de basis in hiërarchie een bepaalde wens tot verplichte dresscode.
  Deze “frisse” kijk op iets waar tegenwoordig nog zo licht over gedaan wordt, was ook voor mij een aangename les om weer te leren.
  Dank aan Marielle voor de mogelijkheid hier aan deel te mogen nemen.

  • Marielle Veerbeek

   Hallo Henri,
   Het was heerlijk om deze workshop te mogen geven aan een groep gemotiveerde sollicitanten. Ik vertrouw erop dat jullie nu een goede basis hebben om de juiste kleding uit te kunnen kiezen. Veel succes!

 3. Anoek

  Je hebt me echt uit mijn comfortzone getrokken en ik vond het helemaal te gek. Normaal haak ik na een half uur winkelen al af omdat ik helemaal teleurgesteld ben en niets kan vinden. Jij hebt me laten zien waar ik op moet letten. Verbazend hoeveel een klein verschil al uit kan maken of het staat of niet. Bedankt!

  • Marielle Veerbeek

   Hallo Anoek,
   En tot mijn grote plezier blijk je een natuurtalent te zijn. Dat had je niet gedacht, hè. Je pikt alles zo snel op en kon het zo goed plaatsen, vergeet de uitspraak maar dat je een ei op kledinggebied bent. Je bent een kei! Het inzicht dat je dochter heeft over kleding heeft ze niet van een vreemde. Het was alleen niet ontwikkeld bij je en daar hebben we wat aan gedaan.

 4. Melanie de Bont

  Wat apart om jouw combinaties te zien maken. Maar goed dat er foto’s van zijn want onthouden kan ik het niet allemaal. Wel een eye-opener. Ik ga jou aanbevelen aan mijn vriendinnen!

 5. Ineke Beens

  Het ging voor mij om een kleurenanalyse. Omdat mijn huid- en haarkleur in de loop der jaren wat veranderd is, had ik het gevoel niet meer de passende kleuren te kiezen. En dat bleek te kloppen. Ik ben blij met het advies en de kleurenkaart. Het was een interressante sessie. Heel goed om eens met andere ogen naar jezelf te kijken.

  • Marielle Veerbeek

   Hallo Ineke,
   Blijf de kleuren dragen die goed voelen maar houd rekening met je palet. Volgens mij komt het helemaal goed!

 6. Brigit Jansen-Baartmans

  Marielle,

  Nogmaals bedankt voor de gewonnen Colour Coaching. Het was voor mij een cadeau en leuk uitstap.
  Ik draag graag gekleurde kleding en heb alle in mijn garderobe.
  Verbaasd was ik te horen dat wanneer je een witte top onder je shirt draagt dit je draagkleur is.
  Ik draag nu alleen een gekleurde top. De kleur geel, droeg ik zelden maar sinds de coaching veel. Het voelt goed.
  Bedankt voor de tips. Ik laat binnenkort weten hoe het verder met het dragen van de gekleurde tops gaat.

  Ook fijn te lezen wat de beste kleurcombinatie is tijdens een sollicitatiegesprek.

  • Marielle Veerbeek

   Hallo Birgit,
   Zo merk je maar weer dat alleen boeken lezen soms te kort schiet. Af en toe heb je er ook extra uitleg bij nodig. Ik ben blij dat ik alle kennis die je al had meer op een rijtje heb kunnen zetten en duidelijkheid heb kunnen scheppen.

 7. Els

  Marielle, het was een boeiende les afgelopen vrijdag. Ik stond versteld hoe jij dat uit de kleuren haalde. Ben blij dat ik naar Ospel was gegaan, waar jij was voor de demonstratie. Laat je kleuren zien. En ik de kadobon van jou had gewonnen. Super

 8. Eva

  Beste Marielle, Ik heb het hoeslaken en de kussenslopen van ons bed inmiddels op proef aangepast van wit naar zwart. De dekbedovertrekken zijn voornamelijk grijs, dus dan ging prima. Wat denk je? Het is net alsof je meer “in” je bed ligt ipv er bovenop. Misschien een beetje krom beschreven, maar het werkt wel! Dit wil ik dan toch even met je delen, dank voor de tip! Groet, Eva

 9. Anna

  Ik heb een sessie colour coaching bij Marielle gedaan en het was heel bijzonder.
  Zonder iets van mij te weten heeft ze een herkenbare beschrijving gegeven van mijn kwaliteiten en de thema’s die nu in mijn leven spelen.
  Zo inzichtgevend wat er achter een keuze zit om een kleur niet (meer) te dragen. Het klopt gewoon.
  Ik heb tools in handen gekregen om mijn situatie te kunnen veranderen en ik ben benieuwd waar deze reis me zal brengen.

 10. Rita

  Afgelopen week heb ik bij Mariëlle een sessie gedaan met kleur- en stijladvies. Leuk om je bewust te worden van wat kleur met je kan doen!

  • Marielle Veerbeek

   Hallo Rita,

   Het was leuk om met je te mogen werken. In jouw geval was het advies een bevestiging dat je op de goede weg zit maar ook dat is fijn om te weten.

 11. Ruud van Loo

  Vanmorgen je interessante, leuke inspirerende workshop Hoe overleef ik… de eerste indruk bijgewoond.
  Dank je voor voor deze eye opener.

 12. Eric Griffioen

  Als werkzoekende op zoek naar tips over de nieuwe manier van solliciteren. Daar hoort ook kleding bij. En niet zomaar iets uit de kast plukken.
  Bij de voorbereiding de kledingtips voor de sollicitant erbij genomen. En echt, het werkt. Niet alleen de uitstraling die je op dat moment hebt, maar ook voor jezelf.
  Met meer zekerheid het sollicitatie gesprek ingegaan, en een super gesprek gehad.
  Mariëlle, bedankt voor de tips.

 13. Irene

  Beste Marielle,

  Het was verrassend om te zien hoe je met kleuren en andere combinaties iets kunt doe met je eigen kleding, waardoor je uitstraling anders wordt. Bij mij veel sprankelender dan ik had gedacht of gedurfd. Bedankt voor een hele leuke ochtend volop kledingadviezen toegepast op mij persoonlijk en juist niet op een ideaalbeeld, maar echt op mij.Hierdoor ben ik geinspireerd geraakt om met jouw adviezen nog veel meer te doen!

  • Marielle Veerbeek

   Hallo Irene,

   Het is vaak een kwestie van anders combineren. Fijn dat ik dat aan jou mocht laten zien. Ik verwacht dat jouw persoonlijkheid nu beter uit de verf komt en dat de baan binnen bereik is.

 14. Miranda

  Afgelopen zaterdag was een feestje; leuke setting, warme ambiance en interessante onderwerpen.
  Dat vraagt om een “dank je wel” 🙂

  • Marielle Veerbeek

   Even ter verduidelijking : dit gaat over het Imago Spel wat ik met Miranda en 3 anderen gespeeld heb. En ja, ik vind het ook een feestje om het te mogen spelen. Je leert er zo veel van en het is zo hartverwarmend, daar wordt ik elke keer weer blij van.