EHB kledingongemakken

 

Mijn kleding zit onder de honden/kattenharen

Heerlijk om een huisdier te hebben maar die haren die je overal vindt…. Vooral kleding lijkt een magische aantrekkingskracht op rondzwervende haren te hebben. Denk je de avond ervoor zorgvuldig alles verwijderd te hebben, zit er ’s morgens toch weer het nodige op je kleren.

Dan mag je voor vertrek weer aan de slag. Want onder de katten- of hondenharen op je werk verschijnen is niet gewenst. Het ziet er gewoon niet professioneel uit. Bovendien weet je niet altijd of iemand in je omgeving allergisch is voor dierenhaar. Bij collega’s ben je er meestal snel achter maar je wilt je kostbare prospect vast niet afschrikken doordat deze zodra hij in je buurt komt wordt opgescheept met rode oogjes en een snotterneus.

De methode verwijderen met plakband is redelijk bekend. Je hebt ook speciale plakrollen maar het nadeel is dat de kleefkracht snel afneemt. Plakband gaat net zo kort mee maar met een rolletje plakband doe je langer dan met een speciale plakrol. Bovendien is een rolletje plakband een stuk kleiner en dat neemt handiger mee.

Voor grotere oppervlakten werkt een rubberen huishoudhandschoen prima. Alles wat los op je kledingstuk zit (inclusief stofjes en draadjes) wrijf je snel bij elkaar tot een rolletje die je vervolgens eenvoudig van je item plukt. Voor op kantoor misschien niet de elegantste oplossing (je kunt natuurlijk een chique exemplaar met bontrand overwegen) maar het werkt als een tierelier.

 

Lastige etiketjes

Dat rolletje plakband is voor meer dingen handig. Je kunt er bijvoorbeeld razendsnel zomen of gebroken kettingen tijdelijk mee repareren. Ook vervelende omhoog springende neklabels fixeer je stevig met een stukje tape. Als je het goed doet, voel je er niets van en blijft je label keurig op zijn plek.

Je kunt het etiket ook wegknippen maar dan ben je gelijk alle wasaanwijzingen kwijt. Het schurende randje wat dan kan ontstaan voelt ook niet altijd prettig aan. Dan moet je er alsnog een stukje tape over plakken om het harde randje af te dekken.

Je gebruikt je plakband als instant afdekpleister. Dit kan je natuurlijk ook voor alle overige irritante uitsteeksels gebruiken. Een stukje leukoplast blijft wat langer zitten en voelt zachter maar kan volgens mij (ik durf het niet uit te proberen) niet meegewassen worden. Het plakband ook niet maar dat verwijder je simpeler omdat het minder kleeft.

Er zijn nog meer toepassingen voor plakband te bedenken, uiteraard ook niet-kledingerelateerd. Voor mij reden om standaard een rol plakband in mijn tas mee te nemen.

 

Een ladder in mijn panty

Voorkomen is beter dan genezen: draag een laddervrije panty! Een uitkomst als je normaal gesproken achter elk uitsteekseltje blijft haken. Je krijgt wel een ophaaltje, maar geen complete ladder meer. Veel merken waaronder het Kruidvat verkopen deze panty’s. Een nadeel is dat er meestal beperkt keuze is uit kleuren.

Heb je een gaatje gemaakt en wil je voorkomen dat de ladder zich uitbreidt, is blanke nagellak de oplossing. Een paar tipjes lak aan het uiteinde lijmt het weefsel bij elkaar en voorkomt dat de ladder doorzet. Soms kan je de ladder nog net onzichtbaar een halt toeroepen. Is hij al wel zichtbaar, dan rest niets anders dan je reservepanty die je uit voorzorg al in je tas gestopt had aan te trekken.

Net als plakband is blanke nagellak een uitkomst voor veel kledingissues. Je stopt rafelende linten, je lijmt er een losgeschoten kraal mee vast en ik gebruik nagellak zelfs als vernis als ik ergens een dun blanco laagje over wil aanbrengen. De lak zit niet in mijn tas maar is wel onder handbereik in mijn kast.

 

Afzakkende zipper van je rits

Met als gevolg dat je gulp open staat, een nogal gênante situatie. Je hoeft geen nieuwe rits in te laten zetten, de zipper maak je vast aan de knoop met een elastiekje. Vooral de korte elastiekjes die om bosuitjes zitten zijn ideaal hiervoor.

 

Geen tijd om je om te kleden.

Daar heb ik al eerder blogs over geschreven. Je hoeft je ook niet altijd compleet om te kleden, soms zijn andere accessoires al voldoende om een andere uitstraling te creëren. Als je van te voren al weet dat de tijd krap wordt, neem de extra’s mee in een tas en doe deze op het toilet of in de auto om of aan.

Wil je iets nieuws maar heb je geen tijd om te winkelen, kun je met combineren vaak een heel eind komen. Door kledingstukken op een originele manier bij elkaar te dragen, lijkt het alsof je iets nieuws aanhebt. Terwijl het misschien al jaren in je kast hangt. Vind je combineren moeilijk, laat mij bij jou een garderobecheck doen. Na afloop heb jij de fijne kneepjes onder de knie, een kast vol nieuwe mogelijkheden en minimaal acht nieuwe outfits.

simpel en snel variëren met de uitstraling

5 tips om van een gewone outfit een feestoutfit te maken

Heb jij ook moeit met kleding combineren

Een belangrijke afspraak: help, kledingstress!

Het geheim van bijzondere outfits combineren

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Tekening van transgender vrouw die twijfelt tussen een jurk en een broek

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.

Er zijn geen cookies
Daarom komt deze pop-up ook elke keer, eerdere bezoeken zijn niet vastgelegd.

Jouw privacy is gewaarborgd
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. Ik ook niet.

Als je je naam invult in het contactformulier
kan alleen ik zien wat je hebt ingevuld.