Het geheim van bijzondere outfits combineren

In tijdschriften zie je soms geweldige outfits staan. Men combineert kledingstukken met elkaar waar de ‘gewone’ sterveling nooit aan zou denken. Een inspiratiebron voor mij en mijn klanten. Wat is het geheim?

De meeste outfits die je op straat en in winkels ziet, zijn redelijk veilig bij elkaar gezocht. Geen ongebruikelijke kleurcombinaties, hooguit één patroon. Het ziet er weliswaar keurig uit, doch spannend is anders.

De outfits die ik bedoel, combineren twee of misschien zelfs drie patronen bijeen, hebben veel verschillende kleuren of bestaan uit items die je normaal gesproken niet bij elkaar verwacht. Ongewoon en daardoor (of je het mooi vindt of niet) boeiender om naar te kijken.

Er zijn een paar richtlijnen waar deze outfits aan voldoen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze beginsels. Juist de afwijkingen kunnen heel bijzondere outfits opleveren maar ook de plank – in mijn ogen – volledig misslaan. Voor degenen die niet op hun styling gevoel willen vertrouwen en liever wat houvast hebben, heb ik de punten op een rijtje gezet.

 

Patroon

De verschillende dessins hebben een overeenkomst en een verschil. Vaak wordt de overeenkomst in de kleur gezocht. De basiskleuren zijn dezelfde of een detailkleur van het ene patroon komt terug als basiskleur in het andere dessin. De overeenkomst kan ook de vorm zijn, bijvoorbeeld twee strepen of een stipmotief.

Een verschil maak je bijvoorbeeld door patronen van verschillende grootte te kiezen. Een brede streep combineer je met een smalle. Het ene item heeft een repeterend klein stipje, het andere een flinke dot. Je kunt twee van elkaar verschillende ruiten kiezen. Eventueel van dezelfde grootte maar compleet anders uitgevoerd. Verschillende vormen is ook een mogelijkheid. Een bloem bij een streep, een stip boven een ruit. Zolang de kleuren van de dessins terugkomen, vullen ze elkaar waarschijnlijk aan.

 

Kleur

Ook kleurige outfits hebben iets gemeenschappelijks nodig. Allemaal pastels, diepe/donkere kleuren of juist heldere tinten. Heb je ooit een kleuranalyse gehad en ken je je kleurenpalet, zal je ontdekken dat zo goed als alle kleuren uit jouw paspoort met elkaar te combineren zijn. Heb je dat niet, let op de intensiteit van kleur. In het algemeen matchen heel felle kleuren niet met pastels. Ook hier zijn natuurlijk uitzonderingen op te bedenken zoals het fel geel met poederroze wat je deze zomer veel zult zien.

 

Onverwachte combinaties

Waarom zou je je doorknoopjurk niet als een lange jas kunnen dragen? Of een hemdje niet onder maar over een blouse? Bergschoenen onder een rok? Gewoon thuis eens rustig uitproberen. Natuurlijk kan het een raar effect geven. Strak op de verkeerde plaats, ribbels en bobbels op ongewenste plekken. Uittrekken gaat echter vaak nog sneller dan aantrekken en niemand die het heeft gezien.

Met een beetje creativiteit kan je met je huidige garderobe veel meer dan je denkt. Kan je zelf niets bedenken, help ik je graag op weg met een garderobecheck. Wie weet welke onontdekte schatten jij in jouw kast hebt liggen!

Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!