Simpel en snel variëren met de uitstraling van je outfit

Krap tijdschema

Je hebt van die dagen dat je verschillende afspraken achter elkaar hebt. Soms is alles krap gepland of loopt het uit en heb je nauwelijks tijd om te eten. Laat staan om je om te kleden. Als het allemaal soortgelijke afspraken zijn, is het niet zo erg. Hooguit een extra wolkje deodorant, een boterham eten in de auto en je kunt verder. Maar wat als de afspraken dag en nacht van elkaar verschillen? Een netwerkgesprek is heel anders dan een alles-of-niets afspraak waar je dé opdracht van je leven kunt binnenhalen.

Laatst had ik zo’n dag. Het begon met een intakegesprek van een potentiële klant. Een ietwat onzekere en net gestarte onderneemster. Dan wil ik een vriendelijke en laagdrempelige uitstraling om haar niet nog onzekerder te maken. Maar toen had ik een dilemma. Vrijwel aansluitend werd ik bij een bedrijf verwacht om met de directie te spreken over een training die ik – mogelijk – zou gaan verzorgen. Het was nog lang niet in kannen en kruiken en ik wilde hier mijn professionaliteit benadrukken. Er mocht geen twijfel zijn dat ik de beste kandidaat was en mijn vrouwtje kon staan. Hoe kon ik mezelf in zo’n korte tijd op twee uiteenlopende manieren presenteren?

Kies eerst de basis

De boterham voor in de auto was al gesmeerd. Nu nog de passende kleding voor beide bijeenkomsten. De basis van mijn outfit werd een blauw pak met een simpel effen zachtgeel T-shirt eronder. Donkerblauw benadrukt de communicatieve eigenschappen en het zachte geel vestigt de aandacht, maar niet op een agressieve manier. De combinatie van deze twee kleuren straalt wijsheid en kennis uit.

Hoe varieer je met je uitstraling?

Het verschil in uitstraling maakte ik met de accessoires. Bij mijn bedeesde klant droeg ik op mijn basis een losgeweven, ronde sjaal en een paar sneakers. Een stel kleurige oorbellen maakte de outfit nog iets informeler en daardoor toegankelijker. Dit was de uitstraling waar deze afspraak om vroeg. 

In een tas had ik een paar nette pumps, paar geraffineerde, elegante oorbellen en een stijlvolle ketting voor de meer zakelijke setting meegenomen. Het effect was een meer gezaghebbende look. Desnoods kon ik alles in de auto omwisselen maar dat bleek gelukkig niet nodig.

Deze truc pas ik regelmatig toe. Een basis outfit staat vast en ik wissel met de accessoires. Probeer het zelf maar eens voor de spiegel. Je staat versteld hoeveel die paar kleine wisselingen uitmaken!

De foto zie je Daniëlle die zowel zakelijk als feestelijk gekleed moest gaan. Ze verruilde het jasje voor een sjaal, nam wat andere accessoires,wisselde haar schoenen en was binnen 1 minuut klaar.

 

Allijd passend gekleed

Wil je je altijd passend kunnen kleden? Ga voor de exclusieve VIPdag. Neem vandaag nog contact met me op voor een kennismakingsgesprek!

Lees ook: kwaliteit in kleding is kwaliteit in kennis

Een belangrijke afspraak, help kledingstress!

Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!