Heb jij ook moeite met kleding combineren?

Kleding combineren voor zakelijke afspraken

Anja kwam bij me omdat ze zich zakelijker wilde kleden. Ze had een uitgesproken smaak; ze hield absoluut niet van saaie, in haar ogen suffe kledingstukken. Elk item wat ze kocht had iets aparts, in kleur, dessin of detaillering. Het maakte haar tot een opvallende verschijning in uitbundige kleding.

Voor haar nieuw baan als accountmanager vond ze haar stijl te heftig. Maar ze had geen idee hoe ze haar bestaande garderobe kon inzetten voor een rustiger look. Misschien dat ik haar kon helpen met het maken van geschikte tenues?

Ze had genoeg kleding om uit te kiezen; de hoeveelheid was het probleem niet. Anja vertelde me dat ze evengoed vaak moeite had een leuke outfit te combineren. Ook als het om vrijetijdskleding ging. Dan kocht ze maar weer een nieuw stuk maar het probleem bleef.

De oorzaak was snel gevonden: door alle bijzondere items was er weinig samenhang in haar garderobe. De kleding die Anja reeds had, was vrijwel allemaal stand-alone.

Stand-alone

Stand-alone kleding is kleding die door kleur, dessin of detaillering niet gemakkelijk met andere stukken te combineren zijn. De naam zegt het al: het staat op zichzelf. Soms is het een setje waarvan je de onderdelen niet los van elkaar kunt dragen. Soms heeft het een zo uitgesproken kleur, vorm of print dat er weinig anders dan simpele, neutrale items bij past.

Er is niets mis mee, maar met louter stand alone kleding kan je geen outfits maken. Het is een aanvulling op je basiskleding, geen vervanging van.

Basisstukken

Ik heb Anja aangeraden om een paar basisstukken te kopen. Voor haar even slikken. Effen kleding en neutrale kleuren vermeed ze het liefst. Maar ze zag wel dat ze over haar weerstand heen moest om een functionele (zakelijke) garderobe op te bouwen. Ze hoeft echt geen grijze muis te worden. Want verschillende items van haar huidige garderobe kan ze prima ook zakelijk dragen. Mits neutrale kleding de basis vormt. Zo blijft haar levendige karakter zichtbaar echter zonder extravagante kantjes.

Heb jij ook een functionele, praktische en efficiënte garderobe nodig die helemaal bij jou past? Neem contact met mij op. Samen zoeken we uit wat jij nodig hebt om zichtbaar te zijn en het visitekaartje van jezelf en je bedrijf te worden.

Lees ook: Het geheim van een goede garderobe

drie vragen als je kleding koopt

Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!