7 misverstanden over kledingadvies

1 kledingadvies is duur

Miskopen in je kast, dat is pas duur! Heb je al eens opgeteld hoeveel geld je hebt uitgegeven aan aankopen die je nooit of hooguit twee keer draagt? Ik denk dat veel mensen schrikken van dat bedrag

Natuurlijk, een Image Professional kost geld. Maar daar krijg je veel terug.

  • je uitstraling is krachtiger. Je hebt daarom meer impact op je omgeving. Je carrière profiteert hier van
  • geen miskopen meer (het advies verdien zichzelf terug)
  • je hebt überhaupt minder kleding nodig omdat je leert combineren
  • je krijgt zelfvertrouwen over en in je outfits en daarmee rust in je hoofd
  • je gaat efficiënter winkelen. Tijd is immers ook geld.

Kortom: je bespaart tijd en geld, je voelt je prettiger en je geeft je carrière een boost. Is dit niet genoeg reden? 

 

2 kledingadvies is alleen voor dunne mensen

(want ik ben al lang blij als ik iets vind wat past)

Er is in plussize kleding minder keuze. Dat klopt. Het hoeft echter niet in te houden dat je dan maar alles aan moet trekken wat maar enigszins past. 

Ook uit een beperkt aanbod is een comfortabele en representatieve garderobe te distilleren.

Juist bij beperkingen (in welke vorm dan ook) is het zinvol om te weten wat bij je past qua kleur en snit. Zodat je niet uit onwetendheid items laat liggen waarvan je veronderstelt dat ze niet staan maar die je feitelijk flatteren. Er is meer mogelijk dan je denkt en het zit soms in kleine dingen.

 

3 kledingadvies is alleen voor mensen die ‘er niet uitzien’ 

Voel jij je elke dag mooi en sterk in jouw outfits?

Ik had ooit een onderneemster als klant waarvan ik verbaasd was dat ze bij mij kwam. Want ze zag er altijd prima uit. Wat ik niet wist is dat ze helemaal niet gelukkig was met haar uitstraling. Ze kleedde netjes & representatief maar droeg niet wat ze eigenlijk wilde dragen. Dat kon ze namelijk niet vinden.

Samen hebben we uitgezocht wat wel haar stijl was, welke modellen haar flatteerden en welke kleine aanpassingen ze kon doen zodat een item beter paste. Nu vindt ze wel leuke kleren. Nota bene in dezelfde winkels waar ze voorheen kwam. Het verschil is dat ze nu weet waar ze op moet letten.

 

4 je moet andere kleren gaan dragen

Sommige TV programma’s zijn daar heel strikt in. De huidige outfits worden bekritiseert, afgekeurd, rucksichtslos gedumpt / verbrandt / aan flarden geknipt en vervangen door een compleet nieuwe garderobe. Aanschouw de metamorfose. Of de deelnemer er blij van wordt, is de vraag. Of ze na een maand nog steeds die opgedrongen kleding draagt, ook.

In de praktijk gaat het anders. Bij veel garderobes hoeven we van maar weinig stukken afscheid te nemen. Je kan de meeste kleding gewoon doordragen, soms met een kleine aanpassing. Het verschil is dat je anders met je kleding leert omgaan en meer mogelijkheden van je huidige items ontdekt. Jij blijft je comfortabel voelen. Je outfits worden immers niet volledig anders. Maar. .. wel een stuk aantrekkelijker en met meer impact. Dit komt ook je carrière ten goede.

 

5 je moet een nieuwe garderobe kopen

(daar heb ik geen tijd voor)

Ja, natuurlijk mag je na een kledingadvies gaan shoppen. Leuk! Nu weet je immers wat je flatteert en zijn miskopen verleden tijd. Maar verplicht winkelen voor nieuwe kleding komt zelden voor.

Een Image Professional leert je hoe je met je huidige kleding perfecte zakelijke outfits samenstelt. Je krijgt tevens tips wat een mooie aanvulling kan zijn.

Soms ontbreekt iets in je huidige garderobe. Meestal blijft het beperkt tot één of twee items. Zeg nou zelf, dat is te overzien. Vaak is er geen noodzaak om dat gemis gelijk op te lossen. Je kunt rustig wachten tot je tijd hebt om te zoeken. Een drukke agenda is geen reden om geen aandacht aan je uitstraling te besteden.

 

6 je eigen stijl gaat overboord

(je moet aantrekken wat de Image Professional kiest)

Ik kreeg eens de vraag: “doe jij alle stijlen?”. Voor mij een vreemde vraag. Ja, natuurlijk doe ik alle stijlen. Het gaan namelijk niet om mijn stijl of wat ik leuk vind. Iedereen is anders. Een goede Image Professional schakelt haar eigen smaak uit en verplaatst zich in jou. Ze (het zijn toch overwegend vrouwen) houdt rekening met je werk, levenswijze, wensen, voorkeuren en karakter. Dat bepaalt wat bij jou past. Dat kan je ‘stijl’ noemen.

Het kan zijn dat wat je nu draagt, geen goede reflectie van jouw persoonlijkheid is. Dan kun je een aantal dingen in je garderobe veranderen. De Image Professional helpt je met kiezen.

Dus soms zal je stijl verschuiven maar altijd op milde wijze en in overleg. Jij gaat schitteren. Dat is het doel. Dat kan alleen als je je senang in je kleding voelt en niets opgedrongen krijgt.

 

7 ik weet het allemaal wel

Als je wordt uitgenodigd om op een congres te spreken neem je presentatieles. Om beter te kunnen zingen, zangles. Wil je je tekenvaardigheden opschroeven, ga je op tekenles.

Maar je kunt toch al spreken, zingen, tekenen? Waarom zou je dan les nemen?

Men accepteert dat deze vaardigheden verbeterd worden met opleiding. Maar op de een of andere reden gaat men er vanuit dat het voldoende is als je als kleuter je kleren leert aantrekken. Terwijl goed kleden zo belangrijk is en bovendien dagelijks aan de orde komt.

Misschien juist omdat aankleden een zo normale bezigheid is. Ik zie namelijk niemand in zijn blootje op straat lopen. Dat wil nog niet zeggen dat men zich goed kleedt.

Jarenlange ervaring met aankleden is niet voldoende. Zakelijk kun je met een perfecte outfit meer bereiken. Je hebt een streepje voor als je weet hoe jij mensen met jouw tenue kunt beïnvloeden. Dus waarom zou je jezelf een verbetering van jouw vaardigheid niet gunnen?

Denk ook aan een proftennisser die ondanks zijn (of haar) hoge niveau steeds weer naar manieren zoekt om zich te verbeteren. Ook al vind je jezelf al goed gekleed, een professional kan je naar een (nog) hoger niveau tillen.

Samengevat

  • kledingadvies verdient zichzelf terug
  • kledingadvies is zinvol voor elke maat, figuur en leeftijd
  • je huidige kleding is vaak prima geschikt
  • alle veranderingen zijn met jouw goedvinden
  • iedereen kan zijn kleedvaardigheden verbeteren

 

Een goede kledingstijl helpt jou en je bedrijf vooruit. Dus waarom wacht je? Maak vandaag nog een afspraak

Lees ook: stel jezelf deze vraag voordat je kleding koopt

Hoe laat je kleding je doel ondersteunen

Passende kleding voor jou uitzoeken

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.

Er zijn geen cookies
Daarom komt deze pop-up ook elke keer, eerdere bezoeken zijn niet vastgelegd.

Jouw privacy is gewaarborgd
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. Ik ook niet.

Als je je naam invult in het contactformulier
kan alleen ik zien wat je hebt ingevuld.