Waarom het voor anderen moeilijk is passende kleding voor jou uit te zoeken

Heb je weleens meegemaakt dat je vriendin enthousiast is over een kledingstuk dat ze voor jou heeft gekozen maar jij haar geestdrift niet deelt? Of nog vervelender, dat je een kledingstuk koopt op haar aanraden en later beseft dat het eigenlijk niet jouw stijl is?
Dus, hoe lief je vriendin ook probeert te zijn, het pakt niet goed uit.

Lees verder hoe dat komt.

 

Ongeschreven kledingregels

Kleding moet je staan, zitten en liggen. In mijn blog Drie woorden waaraan kleding moet voldoen leg ik deze woorden uit.

Met deze drie woorden als – onbewuste – richtlijn maakt iedereen in de loop van de tijd haar eigen kledingregels. Voorbeeld: ik zie er goed uit als ik die kleur draag, dat model kies en deze stijl omarm.

Je weet dat wanneer je iets koopt volgens deze ongeschreven regels, je je goed voelt. In ieder geval dat je je geen buil eraan valt. Ze zijn het resultaat van jouw persoonlijke, jarenlange ervaring (of een professioneel kledingadvies 😉).

Als je met of voor een ander winkelt, is het belangrijk om je eigen kledingregels opzij te zetten. Want iedereen heeft zijn eigen kleuren, modellen en stijl. Wat jij fantastisch vindt, is misschien helemaal niet de smaak van de ander.

En dat loslaten blijkt nog best moeilijk. De ene persoon kan er beter mee omgaan dan de andere. Daarom vind je met de ene vriendin het ene na het andere passende item, terwijl de volgende je misschien een miskoop bezorgt.

 

Knalrode trui

Zo kwam Jolanda ooit thuis met een knalrode trui, op dringend aanraden van haar shopvriendin. De vrouw vond dat Jolanda zich wat kleuriger mocht kleden. De dame was zelf één en al kleur (haar persoonlijke regel over stijl) en Jolanda keek altijd vol bewondering naar haar outfits.

Jolanda kocht de trui. Maar eigenlijk paste felgekleurde kleding niet bij haar. Het was meer de smaak van de vriendin dan de hare. Zo belandde de trui op de stapel ‘nooit gedragen’.

Wat natuurlijk jammer is van de grondstoffen en het geld en een teleurstellende ervaring voor Jolanda. 

 

Opdringen

De vriendin was ook ietwat opdringerig in haar advies. Maar zeg maar eens ‘nee’ op dat moment. Ik weet uit eigen ervaring dat je je gauw laat meeslepen in het enthousiasme van een ander. Dan moet je echt goed weten wat je wel en niet wilt. Want bij twijfel laat je je snel verleiden door de opgetogenheid van jouw maatje. 

 

Wie heeft schuld? 

Nu ligt het natuurlijk niet alleen aan de vriendin. Ook Jolanda had beter kunnen nadenken over haar keuzes. Als ze meer aandacht had besteed aan haar eigen persoonlijkheid, was ze nooit met die knalrode trui thuisgekomen. 

Hoeveel bewondering ze ook heeft voor haar uitbundig geklede vriendin, Jolanda is anders van karakter. En daar past een knalrode trui gewoon niet bij. Ze zal zich er nooit prettig in gaan voelen. 

Het is ook niet slim om iemand anders’ stijl zomaar te kopiëren. Stijl weerspiegelt immers je persoonlijkheid. 

 

Comfortzone

Je kunt best veranderen van stijl. Iedereen groeit en ontwikkelt zich immers voortdurend. Maar schuif een stukje op in plaats van ineens een compleet nieuwe koers te varen. 

Een goede shopvriendin moet benul van jouw kledingregels hebben en de hare los kunnen laten. Een fantastische shopvriendin gaat nog een stap verder. Ze daagt je ook uit om net buiten je comfortzone te stappen. Heb je zo iemand gevonden: koester haar! 

 

Ook een beetje opschuiven?

Merk je dat jouw kledingstijl niet meer weerspiegelt wie je echt bent en mis je een vertrouwde shopbuddy?

Laten we een afspraak maken.  Samen ontdekken we wat het beste bij jou past, zodat dat je niet meer afhankelijk bent van anderen. Jij gaat sterk in je schoenen staan en de juiste keuzes voor jou maken. Je leert tegelijk  hoe je een opdringerige shopvriendinnen kunt weerstaan. 

P.S. Alleen doen als je complimentjes wilt ontvangen omdat je goed eruit ziet!

Lees ook

Online kleding kopen

Uitverkoopangels

Drie redenen waarom kleding een miskoop is

Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!