3 tips om je outfit persoonlijker te maken

Bedenk jij wel eens wat je uitstraalt met je kleding? Jouw outfit vertelt veel over jou. Het kan zelfs je carrière bepalen. Gebruik je garderobe als persoonlijk statement: deze blog helpt je op weg.

Allegaartje

Op een netwerkborrel raakte ik in gesprek met Maaike, een 49–jarige journaliste. Pratend over mijn vak kwamen we uit bij uitstraling. Maaike had nooit stilgestaan bij hoe ze overkwam op anderen. Ze trok gewoon aan wat die dag schoon was. En soms ook wat minder schoon. Als ze kleding shopte, kocht ze wat haar op dat moment aansprak. De rode draad in haar garderobe? Ehhhhm, welke rode draad? Een allegaartje was haar omschrijving van haar kledingstijl.

Ze merkte echter dat ze niet altijd even serieus genomen werd. Tevens voelde ze zich regelmatig underdressed. Dat in haar looks iets ontbrak, wist ze diep van binnen al. Maar ze negeerde dit. Want het is een flinke stap om eerlijk aan jezelf toe te geven dat je kledingstijl beter kan. Ook ons gesprek over dit onderwerp was een tikje beangstigend, vernam ik. Gelukkig stond ze open voor tips.

Resultaten

Ik vertelde Maaike dat bij zakelijke afspraken goed gekleed zijn een must is. Je succes hangt immers voor een groot deel af van je uitstraling. Wil je succes hebben, dien je succes uit te stralen. Men neemt je serieuzer en zal eerder naar je luisteren. Zo kom je tot resultaten en word je niet weggewoven, zoals Maaike vaak ervaart.

Een succesvolle outfit matcht met je persoonlijkheid, je uiterlijk en de gelegenheid. Bij de laatste twee kon Maaike zich iets voorstellen maar passend bij je persoonlijkheid? Kan dat? Hoe dan? Ik nodigde haar uit om dat samen met mij te onderzoeken. Tijdens de borrel gaf ik Maaike alvast wat tips.

Een herkenbare, eigen stijl is een onderdeel van persoonlijkheid in kleding
– Maak daarom je eigen accessoirecombinaties, vergeet perfect matchende setjes oorbellen, armband en ketting.
– Draag eigentijdse kleding (de hippielook is echt uit!) maar volg niet klakkeloos alle trends. Jij bent een volwassen vrouw met een eigen smaak!
– Kleuren hoeven niet terug te komen in verschillende items. Misschien dat je moeder je dit nog geleerd heeft maar het is een ouderwetse regel.

Look of Succes

Heb jij moeite je eigen stijl te vinden? Ga net als Maaike voor de Unlock your Female Power: Boost your Style. Maak nu een afspraak voor dit inspirerende totaaltraject en ontdek welke garderobe jouw talenten laat stralen.

Lees ook: drie redenen waarom kleding een miskoop is

drie woorden waar kleding aan moet voldoen

tips voor sollicitatiekleding

Video afspelen

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.

Er zijn geen cookies
Daarom komt deze pop-up ook elke keer, eerdere bezoeken zijn niet vastgelegd.

Jouw privacy is gewaarborgd
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. Ik ook niet.

Als je je naam invult in het contactformulier
kan alleen ik zien wat je hebt ingevuld.