Tips voor sollicitatiekleding

Sollicitatiekleding

Na veel brieven schrijven is het zover: je mag op gesprek komen. Je zoekt je mooiste pak uit kast, strijkt je overhemd nog een keertje extra, poetst je schoenen en kamt je haren netjes in model. Klaar om te gaan! Wil je extra goed voor de dag komen? Lees de tips.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Ben jij iemand die normaal op het laatste moment iets bij elkaar raapt? Je kunt beter op tijd bedenken wat je aan wilt trekken. Dan loop je minder risico dat hetgene wat je op het oog hebt net in de was zit of kapot is. Leuke set gevonden? Trek je complete outfit alvast een keer aan. Kijk in de spiegel en bedenk hoe de ander over deze kleding zal oordelen.

  • Sluit de kledingstijl – zonder overdrijven – aan bij de stijl van het bedrijf? Kijk op de site van het bedrijf of ga een keertje langs. Heel vervelend als je tijdens de kennismaking er pas achter komt dat de kledingstijl veel formeler is dan je dacht.

  • Ziet de complete outfit er netjes verzorgd uit? Denk niet dat die ene vlek niet opvalt. En ook al zie je de vlek echt niet, je gedrag wordt er evengoed door beïnvloedt. Even wassen dus. Loshangende zomen kan je nu nog repareren. En lubbert de boord niet een beetje teveel…?

  • Komen de eigenschappen van de kledingkleuren overeen met de vereisten van de functie? Als je op een leidinggevende functie solliciteert, kan je beter geen zachtroze dragen. Kies liever donkerblauw. Maar een verzorgende komt vriendelijk en behulpzaam over in roze. Zo is er voor elke beroepsgroep een goede kleur te bedenken. Als je meer hierover wilt weten, neem even contact met me op.

  • Zijn de accessoires van goede kwaliteit? Het zijn maar kleine dingen maar wel heel belangrijk voor je totale uitstraling. Draag bijvoorbeeld geen plastic horloge maar metaal. Geen rugzakje maar een net leren handtasje. Enz. Leen deze zaken desnoods voor de gelegenheid.

  • Zijn de kleding en accessoires en eigentijds? Als deze gedateerd zijn, wordt dat geïnterpreteerd alsof je kennis ook gedateerd is. Je hoeft niet het nieuwste van het nieuwste te hebben maar je ziet er alerter uit als je blijk geeft van enig modebewustzijn.

  • Leidt de outfit niet af? Vermijd te veel en/of te grote accessoires, rammelende sieraden, uitbundig gelakte nagels en opvallende prints/teksten op je kleding. Zo is ook niet iedereen gecharmeerd van piercings en tatoeages. Doe deze uit of bedek ze.

 

Twijfel je? Ga voor de behoudende versie. Meestal de beste oplossing.

 

Kledingadvies

Weet je niet wat je aan moet trekken? Maak een afspraak voor een (zakelijk) kleur- en stijladvies. Ik help je graag aan een verzorgde, representatieve look!

Lees ook: sollicitatiekleuren

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!