Drie redenen waarom kleding een miskoop is

Je kent het vast wel. In de winkel ben je helemaal enthousiast over een geweldige blouse. Die moet je hebben! Eenmaal thuis weet je eigenlijk niet wat je bij de blouse moet dragen. Je besluit het nog even aan te zien. Binnenkort vind je vast de oplossing. 

Bij nader inzien past de geweldige blouse eigenlijk helemaal nergens bij. Voor blouse mag je natuurlijk ook broek, rok, trui, whatever lezen. Je hebt spijt van je aankoop en voor ruilen is het te laat. 

Het stuk verdwijnt geruisloos achter in je kast. Om er alleen nog uit te komen voor de Zak van Max. Een miskoop dus. Jammer van het geld en jammer van de grondstoffen.

Wanneer wordt kleding een miskoop?

  1. Je kunt de kleding niet combineren met de rest van je kleren
  2. De kleur flatteert je niet
  3. De snit klopt niet met je lichaamslijnen
1. Je kunt de kleding niet combineren met de rest van je kleren

Omdat de stijl van je nieuwe kledingstuk totaal anders is dan de rest van je garderobe. Dit gebeurt vaak als je je laat overhalen door een ander. Een verkoper of vriendin bijvoorbeeld.

Er is niets tegen verandering. Het is zelfs niet goed als je jarenlang in dezelfde kledingstijl blijft hangen. Je wordt ouder, je lijf verandert, je ontwikkeling als mens staat ook niet stil. Een veertiger dient niet dezelfde kleding te dragen als een tiener. Ook al heb je nog het figuur van een tiener, je bent het niet meer.

Maar verandering is een geleidelijk proces. Ga je ineens radicaal buiten je gebruikelijke stijl, is het logisch dat het niet bij de rest van je kleding past. Ga gerust buiten je “comfortzone” en probeer nieuwe dingen uit. Maar hou in je achterhoofd wat je al hebt en waar je je nieuwe kledingstuk mee wilt/kunt combineren.

Na een garderobecheck ken jij de kneepjes van combineren en kun je zelfs verschillende stijlen bij elkaar dragen. 

2. De kleur flatteert je niet

Laat je niet misleiden door het licht in de winkel. Dit is vaak te koel of te warm en vertekent de werkelijke kleur. Kijk daarom even bij daglicht naar de kleding. Houdt het stuk bij je blote huid, bijvoorbeeld je arm. Kijk wat de kleur met je huid doet. Worden vlekjes duidelijker of je huid valer? Leg het dan terug.

Kijk ook van een afstandje door je wimpers naar jezelf in de spiegel. Valt je gezicht een beetje weg maar komt je kleding duidelijk naar voren? Dan is de kleur te donker voor jou. Van te lichte en te felle kleuren wordt je flets.

Je kunt het je nog gemakkelijker maken en jezelf trakteren op een kleuranalyse. Dan hoef je niet te twijfelen of de kleur je staat.

3. De snit klopt niet met jouw lichaamslijnen

Je koopt een blouse met een ronde halslijn terwijl je juist een V-hals moet dragen. Je billen krijgen een ongewenst accent door verkeerd geplaatste zakken. Coupenaadjes zitten niet op de juiste plaats. Het jasje is te kort. Vetrolletjes worden benadrukt in plaats van verdoezeld. Allemaal zaken waar je in je enthousiasme misschien niet op hebt gelet.

Kijk goed in de spiegel naar de verhoudingen en contouren. Kijk ook naar de achterkant of het niet trekt, te kort, te lang of rommelig zit. Laat het even op je inwerken en kijk dan nog eens kritisch. Zit het echt goed?

Beweeg even in je kleding. Dan merk je gelijk of alles op zijn plaats blijft zitten. Als je in de winkel al bezig bent met het item recht en weer naar beneden te trekken, kun je er van uit gaan dat je dat thuis de hele tijd ook mag doen.

Een stijladvies leert je van top tot teen waar je op kunt letten. 

Een laatste reden: de kleding is te klein gekocht.

Op het nog te volgen dieet. Een verraderlijke instinker. Niet doen. Je mag er NU al mooi uit zien, niet alleen straks, als je 5 kilo lichter bent.

Vink af voordat je kleding koopt

  • Kan ik het combineren,
  • staat de kleur goed,
  • is het de goede maat
  • en past het bij mijn figuur?

Als het allemaal ja is, kan je het item zondermeer kopen. Anders zou ik nog even wachten.

Ben je na enig nadenken en laten bezinken nog steeds blij? Laat je niet tegenhouden. Zoals ik als eerder schreef, je stijl verandert door de jaren heen. Misschien is dit kledingstuk wel het begin van een nieuwe weg.

Weet je je kleuren niet of  wat jouw figuur flatteert? Laat mij je helpen. Ook als je je eigen stijl helder wilt krijgen of uitleg wilt over combineren. Maak vandaag nog een afspraak!

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!