Drie woorden waaraan kleding moet voldoen

Ga je wel eens op de iemands mening af om vervolgens thuis te komen met kleding die je nooit zult dragen? Dat gebeurt als kleding niet voldoet aan drie woorden. Lees gauw verder welke termen dat zijn!

 

Miskoop

Laatst, op een verjaardagsfeestje, sprak ik met Cécile, een vertaalster Frans. Ze vertelde dat ze kleding had geshopt met een vriendin. Gezellig, daar niet van, maar ze had een item gekocht waar ze achteraf helemaal niet blij mee was. Ruilen bleek niet mogelijk; een nutteloze miskoop bleef over.

In de winkel twijfelde Cécile maar ze had zich door het enthousiasme van haar vriendin laten overhalen. Spijtig en tevens een les voor de volgende keer. Cécile was nu vooral nieuwsgierig waarom sommige kledingstukken de één wel past en een ander niet.

 

Staan, zitten, liggen

Wil een kledingstuk bij je passen, moet het je zowel staan, zitten als liggen.

Staan

Dit gaat over kleur. Er zijn tinten die je uiterlijk opfrissen maar ook nuances die je flets maken. Welke tinten dit zijn, is voor iedereen verschillend. De eenvoudigste manier om hier achter te komen is een kleuranalyse. Het alternatief is veel uitproberen, met het risico op missers en blinde vlekken.

Zitten

De kleding dient je lichaamsvormen op de juiste plaatsen te accentueren c.q. camoufleren. De maat is niet belangrijk, een goede pasvorm wel.

Liggen

Voel je je lekker in het kledingstuk? Geeft het jouw karakter weer? Is het jouw stijl? Stijl is persoonlijk. Het is jouw manier van kleden.

Als jouw shopmaatje onvoldoende rekening met deze drie woorden houdt, ligt een miskoop op de loer. Rekening houden met de woorden van een ander, is lastiger dan je denkt. Het waarom vertel ik in mijn blog Waarom het voor anderen moeilijk is passende kleding voor jou uit te zoeken.

Je hoeft je keuze natuurlijk niet af te laten hangen van een ander. Ik leer je graag hoe je zelfverzekerd de goede beslissingen neemt. Maak vandaag nog een afspraak!

Lees ook: last year favorite

Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!