Werk en vrije tijd: soms zijn twee garderobes handiger

Het valt niet altijd mee je werkgarderobe te combineren met een vrije-tijds garderobe. Zeker niet als je eigen stijl en de kleding die je geacht wordt tijdens je werk te dragen, flink uit elkaar liggen.

Een paar jaar geleden werkte ik bij een bank. Daar golden kledingvoorschriften: formeel, zakelijke kleding. Zoals een witte, knisperend gestreken blouse (letterlijk overgenomen uit de voorschriften) met een wollen pantalon.

Tjsa, het hoorde bij mijn baan. Maar niet bij mij als persoon. Bij elke aankoop heb ik me jarenlang (ik heb er zo’n 8 jaar doorgebracht) afgevraagd of ik het item zowel thuis als op mijn werk kon dragen. Ik had geen geld voor een dubbele garderobe.

Wat resulteerde in een halfbakken stijl die voor beide situaties niet echt geschikt was. Ik kocht blouses, colberts en pumps; het voldeed net aan de eisen. En soms ook niet. Maar dit was het beste wat ik er van kon maken. Ik voel me niet senang in klassieke kleding en kon niet nog formeler gekleed gaan. Dan zou ik mezelf echt helemaal negeren.

Maar ook voor mijn vrije tijd paste de kleding niet bij me. Ik voelde me er te netjes en ietwat ongemakkelijk in. Maar nou ook niet zoveel dat het echt oncomfortabel werd. Dus modderde ik zo door.

Ik heb, nadat ik uit dienst was, jarenlang geen blouses en colberts gedragen. Van weeromstuit is mijn garderobe een tijdje zelfs totaal naar de andere kant doorgeslagen. Gewoon omdat ik het formele spuugzat was. Inmiddels is er voorzichtig weer wat nets in mijn kast opgedoken. Maar dan niet in klassieke snit maar met een meer aparte belijning.

Achteraf is het jammer dat ik geen twee garderobes heb aangehouden. Dan had ik voor beide situaties minder maar wel de juiste kleding gehad. En zou ik me al die jaren prettiger in mijn kleding hebben gevoeld.

Dit overkomt me niet nog eens. Als ik ooit nog eens voor een baas ga werken, zorg ik dat ik mezelf kan blijven. Ook op kledinggebied. Wil jij ook jezelf zijn in je kleding? Maak een afspraak voor een garderobeadvies.

Lees ook: Drie woorden waaraan kleding moet voldoen

Waarom in een pyjama thuis werken niet aan te raden is

Voel je prettiger in je werkkleding

Vlog van deze maand

Het verschil tussen Image Professional en stylist

Ziazan vlog

Neem contact op

Marielle Veerbeek
Molenveldstraat 153 in Weert
(06) 14 62 51 01
E-mail: info@ziazan.nl