Voel je prettiger in werkkleding: 3 tips

Elke dag hetzelfde uniform aan of een bedrijfskledingstijl moeten dragen die niet bij je past, maakt je werk niet leuker. Ander werk zoeken is wel heel drastisch. Maar hoe kan je je prettiger voelen in werkkleding? Ontdek het in deze blog.

 

Blinde vlek

Gek, hoe je een blinde vlek kunt hebben voor de simpelste oplossing. Ik heb jarenlang bij een bank gewerkt. Daar had men geen bedrijfskleding; je droeg je eigen kleding, geconformeerd aan kledingvoorschriften. Die voorschriften waren indertijd minder streng. Een spijkerbroek was bijvoorbeeld toegestaan, mits niet verwassen. Nu is dat ondenkbaar.

Bij kleding die ik kocht, hield ik rekening dat het ook voor mijn werk geschikt moest zijn. Natuurlijk waren er items die ik louter naar het werk of uitsluitend thuis aanhad maar het meeste had een dubbelfunctie. Mijn garderobe was een compromis tussen wat ik wilde en moest dragen.

 

Spagaat

Dat ging lang goed, er hoefde weinig water bij de wijn. Tot de voorschriften werden aangescherpt. Ik kwam in een spagaat en moest gaan schipperen. Het gevolg was dat ik op mijn werk te informeel gekleed ging en thuis voor mijn gevoel juist te netjes. Het klopte gewoon niet meer. (Ik heb jarenlang – nadat ik bij de bank was weggegaan – geen jasjes meer gedragen. Zo’n weerstand had ik er tegen gekregen. Het is tussen mij en de jasjes overigens weer helemaal goed gekomen.)

Wat ik had moeten doen: twee garderobes aanhouden. Werk- en vrijetijdskleding scheiden in plaats van door elkaar heen laten lopen. Deze simpele oplossing kwam echter niet in me op.

 

Geen vrije keuze

Je hebt niet altijd de vrije keuze in wat je op je werk draagt. Er is echter meer variatie mogelijk dan je denkt. Sta eens stil bij de volgende tips.

1. Speel met accessoires

Bedrijfskleding geeft meestal niet veel ruimte voor persoonlijke inbreng. Maar misschien kan je door de sjaal op jouw manier te knopen of accessoires te kiezen die echt bij jou passen (horloge, ketting, schoenen) toch een beetje van jezelf laten zien.

2. Slimme basis

Heb je geen bedrijfskleding maar ook geen budget voor twee aparte garderobes, zorg dan dat je basisstukken goed zijn en zoveel mogelijk gecombineerd kunnen worden. De verschillen maak je dan met de accessoires. Ik help je graag met het samenstellen van een uitgekiende basisgarderobe.

3. Kies kleur

Elke dag dezelfde kleur dragen (omdat het voorgeschreven is) werkt door op je gevoel. Dit kan onbehagen oproepen zonder dat je weet waarom. Merk je weerstand tegen je werkkleding, kijk of het mogelijk is dagelijks een andere kleur onder je uniform/ overall te dragen. Bijvoorbeeld in de vorm van een niet zichtbaar hemd of een wel zichtbaar T-shirt.

 

Succes

Je prettig en mooi voelen in je kleding is belangrijk. Met een goede outfit wordt het gemakkelijker een baan of opdracht te verwerven en heb je meer succes. Merk je dat succes uitblijft en heb je het gevoel dat je veel meer uit je garderobe kunt halen, neem contact op. Ik help je graag aan een garderobe die jou verder brengt.

Lees ook: 
Simpel en snel variëren met de uitstraling

Voel je sterker: 3 tips om meer autoriteit uit te stralen

Sollicitatiekleuren

Werk en vrije tijd, soms zijn twee garderobes handiger

Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!