Slim je vakantiegarderobe kiezen

Op vakantie zijn was relaxt. De periode er aan vooraf niet. Wat een gedoe om alles op tijd te regelen. Voor de belangrijke spullen hebben we al jaren een handig lijstje. Maar ondanks dat lagen dit jaar mijn badslippers en badpak (oeps) nog thuis. Niet goed gekeken, Marielle!

Omdat we met een flinke stationcar op vakantie gingen, kon ik met gemak mijn halve kledingkast meenemen. Achteraf bleek dat ik ¾ niet gedragen heb. Maar wel met me mee gesjouwd. Dat kan slimmer! En is misschien voor jou noodzaak.

De truc is je vakantiegarderobe zodanig te kiezen dat je alles met elkaar kunt combineren. Een blouse dit je als blouse kunt dragen maar ook als jasje over een andere top. Een jurk die je met een paar pumps stylet tot een uitgaansoutfit en met leuke slippers uitstekend geschikt is voor een middag shoppen. Met een legging eronder en die ene blouse erover heb je het ’s avonds niet koud.

Een maxirok met een elastieken bovenkant doet dienst als rok en straplessjurk. Vind je het laatste iets te bloot, drapeer dan een sjaaltje over je schouders. Met een riem kan je meer vorm aan de jurk geven.

Sjaaltjes zijn zeer multifunctioneel. Ze geven een kleuraccent, zijn een omslagdoek, bruikbaar als riem en houden het haar uit je gezicht. Een extra grote sjaal (pareo) kan dienst doen als (strand)jurk, omslagdoek, rok en top. Als je weinig ruimte hebt een aanrader. Kijk voor verschillende manieren van dragen op https://www.youtube.com/watch?v=EEM9lMWNZOw.

Tips voor je vakantiekoffer:

  • rol je kleding op. Opgerolde kleding neemt minder plaats in dan ‘gewoon’ opgevouwen.
  • stop je schoenen vol met sokken en ondergoed. Blijven ze beter van in model en het kleine spul is gelijk ingepakt.
  • kleding van tricot kreukt in het algemeen minder dan kleren van geweven stof.
  • stem de kleuren van de verschillende items op elkaar af. Echter: kleurcontrast maakt je kleding boeiender. Let er daarom op dat je niet teveel dezelfde tinten kiest.
  • neem niet teveel kleding met een dessin mee, dit is lastiger te combineren dan effen kleding.
  • accessoires nemen meestal weinig plaats in en bieden veel mogelijkheden om er anders uit te zien.
  • pak kledingstukken die je op meer dan één manier kunt dragen.

Ook op vakantie er uit zien als jezelf? Maak een afspraak met mij. Ik laat je zien wat de 4 elementen voor een leuke outfit zijn. En samen met de kleuranalyse en het stijladvies zie je er op vakantie, maar ook na die tijd, prima uit!

Lees ook: Alleen handbagage en dagelijks representatief maar anders verschijnen

Vlog van deze maand

Ziazan vlog

Neem contact op

Marielle Veerbeek
Molenveldstraat 153 in Weert
(06) 14 62 51 01
E-mail: info@ziazan.nl

Welke kleur heeft welke uitstraling? Check het!