Slim je vakantiegarderobe kiezen

Op vakantie zijn, was relaxt. De periode eraan vooraf niet. Wat een gedoe om alles op tijd te regelen. Voor de belangrijke spullen hebben we al jaren een handig lijstje. Maar ondanks dat lagen vorig jaar mijn badslippers en badpak (oeps) nog thuis. Niet goed opgelet, Marielle!

Omdat we met een grote stationcar op vakantie gingen, kon ik met gemak mijn halve kledingkast meenemen. (Behalve die slippers en het badpak dus :-) ) Achteraf bleek dat ik ¾ niet gedragen heb. Nu maakte dat in dit geval niet uit, ik liet de kleding gewoon in de auto liggen. Maar niet iedereen heeft zo veel ruimte. Zeker niet als je met het vliegtuig op vakantie gaat. Wat kun je dan doen? 

De truc is je vakantiegarderobe zodanig te kiezen dat je alles met elkaar kunt combineren. Een blouse dit je als blouse kunt dragen maar ook als jasje over een andere top. Een jurk die je met een paar pumps omtovert tot een uitgaansoutfit en met leuke slippers uitstekend geschikt is voor een middagje shoppen. Met een legging eronder en die ene blouse erover heb je het ’s avonds niet koud.

Een maxirok met een elastieken bovenkant doet dienst als rok en straplessjurk. Vind je het laatste iets te bloot, drapeer dan een sjaaltje over je schouders. Met een riem geef je meer vorm aan de jurk.

Sjaaltjes zijn sowieso multifunctioneel. Ze geven een kleuraccent, zijn een omslagdoek, bruikbaar als riem en houden het haar uit je gezicht. Een extra grote sjaal (pareo) kan dienst doen als (strand)jurk, omslagdoek, rok en top. Als je weinig bagageruimte hebt een aanrader. Kijk voor verschillende manieren van dragen op https://www.youtube.com/watch?v=EEM9lMWNZOw.

Tips voor je vakantiekoffer:

  • Rol je kleding op. Opgerolde kleding neemt minder plaats in dan ‘gewoon’ opgevouwen.
  • Stop je schoenen vol met sokken en ondergoed. Zo blijven ze beter in model en het kleine grut is gelijk ingepakt.
  • Kleding van tricot kreukt in het algemeen minder dan kleren van geweven stof.
  • Stem de kleuren van de verschillende items op elkaar af. Echter: kleurcontrast maakt je kleding boeiender. Let er daarom op dat je niet teveel dezelfde tinten kiest.
  • Neem niet teveel kleding met een dessin mee. Dit is lastiger combineren dan effen kleding.
  • Accessoires nemen meestal weinig plaats in en bieden veel mogelijkheden om er anders uit te zien.
  • Pak kledingstukken die je op meer dan één manier kunt dragen. Voorbeelden staan hierboven

Wil je persoonlijke tips hoe je een mini-garderobe samenstelt? Maak een afspraak met mij. We kiezen uit jouw huidige garderobe de perfecte vakantie mini-garderobe. Als bonus stel ik ook een geweldige zakelijke mini-garderobe voor je samen

Lees ook: Alleen handbagage en dagelijks representatief maar anders verschijnen

Het geheim van bijzondere outfits combineren

Heb jij ook moeite met kleding combineren?

Meer met minder kleding