Online kleding kopen

Als ondernemende drukke dame heb je soms wel nieuwe kleding nodig maar geen tijd om naar een winkel te gaan. Dan is het toch heerlijk dat je op internet outfits kunt bestellen? Comfortabel vanuit je luie stoel en op het moment dat het jou uitkomt.

Met een paar klikken heb je tevens meer keus dan je ooit in een winkel zult vinden. Geen wonder dat de verkoop van kleding via internet al jaren stijgt.

De ervaring leert echter dat ruim de helft van de kleding ook weer wordt teruggestuurd. Te klein, te groot, verkeerde kleur, de pasvorm klopt niet, toch niet wat je zocht, noem de reden maar op. 

Zonde van de tijd en moeite. Bovendien is terugsturen niet milieuvriendelijk. Retouren worden vaak vernietigd in plaats van opnieuw verkocht. En de extra kilometers die gereden worden tellen ook mee.

Een aantal zaken kan ik niet veranderen. Maar sommige miskopen zijn niet nodig. 

3 tips hoe je online miskopen kunt vermijden

Tip 1: Hand

Als de kleding geshowd wordt door een model, let dan goed op de hand van de mannequin.

Waar heeft ze haar hand geplaatst? Duwt ze met haar hand de stof aan de kant? Zo ja, dan verandert het model de pasvorm van het item. Ze brengt er een taillering in aan die er eigenlijk niet is. Ze kan ook met haar hand het kledingstuk een beetje strakker trekken.
Het kledingstuk is dus wijder dan het in eerste instantie lijkt.

Tip 2: Maat

Bij grote webwinkels zoals Zalando en Wehkamp is de kledingmaat afgestemd op het Nederlandse figuur.

Maar bij kleine merken kan het afwijken. Vooral Zuid-Europese merken vallen klein uit. De ervaring is dat Duitse merken juist weer groot uitvallen. Kijk dus even waar de kleding vandaan komt als je de juiste maat wilt bepalen.

Vaak staat er ergens op de site een maattabel. Daar kun je ook veel informatie uit halen. 

Tip 3: Kleur

Elke computer geeft kleuren anders weer.

Je kunt er niet blind vanuit gaan dat de kleur die je op je scherm ziet, ook de werkelijke kleur van het item is. Nu zal het meestal niet echt uitmaken. Maar als je verwacht een blauw item te bestellen en het blijkt toch meer groen te zijn, kan het vies tegenvallen. Lees de beschrijving; de naam van de kleur is een goede indicatie.

Je kunt je beeldschermkleuren checken door een foto te nemen van iets kleurrijks uit je omgeving. Vergelijk deze foto op je scherm met de echte kleuren. Zit er veel verschil tussen, raad ik je aan je monitor te kalibreren.

Minder tijd aan je garderobe besteden

Of de outfit echt bij de past, hangt van meer af dan alleen de goede kleur of maat. Het dient bijvoorbeeld ook bij je persoonlijkheid te passen.

Wil jij jouw kledingskills naar een hoger niveau brengen, maak dan vandaag nog een afspraak voor een VIPdag of Look of Success traject.

Bespaar veel geld in de toekomst door nu te investeren!

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.

Er zijn geen cookies
Daarom komt deze pop-up ook elke keer, eerdere bezoeken zijn niet vastgelegd.

Jouw privacy is gewaarborgd
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. Ik ook niet.

Als je je naam invult in het contactformulier
kan alleen ik zien wat je hebt ingevuld.