Zo kleed je af (met kleur)

Wat is afkleden? Het is je zo kleden dat je slank lijkt, in ieder geval niet zwaarder dan dat je bent. Een hardnekkig fabeltje over afkleden is dat je zwart moet dragen om het beste effect te bereiken. Soms is dat inderdaad een oplossing. Maar niet altijd. Als je de kleur verkeerd toepast, kan zwarte kleding je zelfs dikker laten lijken. Stel je twee even grote dozen voor. De ene is wit, de ander zwart. Welke doos oogt zwaarder? Precies, de zwarte.

Afkleden met kleur

Oké, standaard zwart hoeft dus niet. Maar welk kleur dan wel? Heel simpel: je kunt met alle kleuren afkleden. De truc is om het deel wat je wilt verdoezelen in de schaduw te zetten en het deel wat je wilt accentueren in het licht.

Heb je bijvoorbeeld brede heupen en wil je de nadruk leggen op je bovenlijf? Draag dan een lichte top op een iets donkerder broek. Een nuance donkerder is al voldoende. Zo kan je met twee tinten geel prima afkleden. Het kan eveneens met verschillende kleuren; het gaat namelijk echt om het onderlinge verschil van licht en donker.

Zwart is altijd de donkerste tint. Daar zal het fabeltje vandaan komen. Maar er zijn dus veel meer kleuren om jou slank te laten ogen.

Ook jouw mooiste versie worden? Maak vandaag nog een afspraak!

Lees ook: wat doe je bij brede heupen

vijf tips hoe je een buikje verdoezeld

Ziazan vlog