Langer lijken

Je kunt kleding gebruiken om je warm te houden. Of om de wereld te laten zien hoe je bent. Maar ook is kleding een hulpmiddel om jezelf optisch te veranderen.

Je vind jezelf bijvoorbeeld aan de kleine kant. En je wilt graag een beetje langer lijken.

Hoe kan je kleding hiervoor gebruiken? Voor elke vrouw, lang of kort, geldt: leg de nadruk op de mooiste delen van jezelf. Iedereen heeft er minimaal één. Misschien heb je een prachtig slanke taille. Of welgevormde benen. Heb je manen waar een leeuw nog jaloers van wordt. Kijk eens goed in de spiegel. Wat zijn je sterke kanten en valt positief op? Kan je zelf echt niets bedenken, vraag het eens aan een ander. Zij zien meer dan jijzelf.

 

De optische trucs om langer te lijken

  • Zorg dat er geen grenzen in je outfit zitten. Als de ogen zonder onderbreking langs je lichaam omhoog kunnen gaan, zullen de hersenen je langer maken. Een voorbeeld van een grens is kleurverschil tussen verschillende items. Als je top, broek en schoenen in dezelfde kleur zijn, lijk je langer dan dezelfde kleding in verschillende tinten. Elke grens maakt je ongeveer 5 cm kleiner. De kleuren hoeven niet precies hetzelfde te zijn, ton-sur- ton is ook prima. Draag om deze reden geen (brede) horizontale strepen. Tel maar eens hoeveel grenzen je dan tegenkomt.

  • Gebruik zoveel mogelijk verticale lijnen in je kleding. Bijvoorbeeld met strepen. Een lengtestreep neemt je ogen vanzelf mee omhoog en dus langer. Maar ook plooien in je kleding of deelnaden zoals een princesselijn leiden je ogen naar boven. Voor de duidelijkheid: het moeten natuurlijk wel verticale lijnen zijn. En ben alert op de horizontale lijnen van bijvoorbeeld (klep)zakken of ceintuurs. Draag een sjaal zo dat deze ook verticale lijnen geeft. Laat de uiteinden naar beneden hangen. En met hangende oorbellen en kettingen (mits niet te lang) kan je ook prima de gewenste lijnen maken.

  • Draag hoge hakken. De meest simpele manier om extra lengte te creëeren. Een pump met hoge hak en open wreef is het recept voor ‘benen tot aan je oksels’. Maar ook met platte schoenen kan je je benen, en dus jezelf, optisch verlengen. Kies voor een ballerina of loafer met een open wreef. Vermijd schoenen met een enkel- of wreefbandje. Dit creëert weer een grens en verkort zo je benen.

  • Kies accessoires en dessins in verhouding met jouw lichaamsbouw. Grote horloges, enorme tassen en brede riemen laten je kleiner lijken. Ook heel grote prints kan je beter laten.

  • Zorg dat de pasvorm van de kleding bij jouw lichaamslengte past. Het kledingaanbod in winkels gaat uit van de gemiddelde lengte van de mensen in dat land. In Nederland is dat een vrouw van ongeveer 1,70 meter. De hele maatvoering is op die lengte afgestemd. Dit gaat verder dan de totale lengte van een kledingstuk, broekspijp c.q. mouw. De plaats van de taille en de schouderbreedte zijn ook op de gemiddelden gemaakt. Bij korte mensen zal bijvoorbeeld de taille van standaardkleding vaak niet op de goede plaats zitten. Het is niet zo dat je geen standaardkleding zou kunnen dragen. Maar je dient extra op de pasvorm te letten. Sommige merken hebben kledinglijnen die speciaal aan de kortere vrouw zijn aangepast.

 

Schoenen:
www.petitefeet.nl (vanaf maat 33)
www.kleine-maat-schoenen.nl

Wil je persoonlijke tips zodat jij je mooiste versie wordt? Maak vandaag nog een afspraak met mij.

Lees ook:
 tips om brede heupen te camoufleren
Zo kleed je af

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!