Stel jezelf deze vraag voor je kleding koopt

“Ik heb een kast vol kleren maar niets om aan te trekken”. Met die opmerking kwam Ilona, juriste, partner van een ondernemer en moeder van twee kinderen, bij mij. “Ik heb geweldige kleding en krijg daar vaak complimenten over. Maar wat anderen niet weten is dat ik dagelijks lang bezig ben een outfit uit te zoeken en zelden echt tevreden ben over het resultaat.

Ilona worstelde voornamelijk met haar dagelijkse tenue. Een outfit vinden voor de gelegenheden waar ze als gastvrouw voor het bedrijf van haar man optrad, leverde geen problemen op.

Bij de intake vertelde ze me dat ze vooral niet doorsnee wilde zijn. Ze zag al genoeg saai geklede mensen (haar woorden) in haar beroep als letselschadeadvocaat. Maar op de een of andere manier lukte het haar niet om een goede weg te vinden tussen extravagant en kleurloos.

De definitie* van garderobe is ‘voorraad kleren’. Maar van stomweg een voorraad kleren kan je geen outfits maken. Het moet wel een bruikbare garderobe zijn, bij voorkeur geschikt voor diverse gelegenheden.

Ilona had geen bruikbare garderobe, het was meer een verzameling kleren. Letterlijk een ‘voorraad’. Haar kast was gevuld met – weliswaar stuk voor stuk prachtige – losse items. Al haar kleding was namelijk speciaal maar juist door de opvallende details, kleuren en bijzondere belijningen moeilijk onderling te combineren.

Eenvoudige basisstukken ontbraken in haar garderobe. In haar wens om vooral niet-doorsnee te zijn, vergat Ilona dat deze ook nodig zijn. Basisstukken zijn neutrale items. Onuitgesproken van kleur en eenvoudig van belijning. Deze stukken vormen de achtergrond voor markantere items. Zo komen de speciale stukken beter tot hun recht.

Het advies aan Ilona was simpel: Ik heb haar aangeraden wat basisstukken te kopen. In haar geval een broek en rok in neutrale kleuren, paar effen T-shirts en een goed passende jeans voor de momenten met haar kinderen.

Ik heb haar tevens aangeraden bij elke potentiële aankoop de volgende vraag te stellen:

Kan ik het item met minstens drie andere stukken uit mijn kast combineren?

Bij een ‘ja’ kan ze het kopen. Als Ilona in de winkel bedenkt hoe ze haar nieuwe item gaat dragen, verkleint ze de kans dat ze een moeilijk te combineren los item koopt. Ze kan haar dagelijkse outfits sneller vinden omdat er meer samenhang in haar garderobe ontstaat. Bovendien worden haar outfits hiermee evenwichtig (maar zeker niet doorsnee) en kan ze er eindelijk tevreden over het resultaat zijn.

Worstel jij ook met je garderobe? Neem vandaag nog contact met me op. Samen zoeken we uit hoe jij jezelf op een bij jou passende manier zichtbaar maakt. Een geweldige garderobe opbouwen hoeft overigens niet veel tijd te kosten. Binnen één dag leer ik je alle tips en tricks die jij vervolgens thuis kunt toepassen!

Lees meer over de VIPdag

Lees ook: één jasje, drie outfits

Drie woorden waaraan kleding moet voldoen

 

* Bron: http://nl.wiktionary.org/wiki/garderobe

ebook kleding combineren
ONWEERSTAANBARE OUTFITS
over de sleutel naar de allermooiste versie van jezelf

Of je nu een belangrijke zakenmeeting hebt, op date gaat, een etentje of een bruiloft hebt, voortaan zie jij er onweerstaanbaar uit! Een droombeeld? Nee, je hoeft slechts één woord te onthouden en toe te passen. Bovendien is nieuwe kleding niet nodig. Gun jezelf de complimenten en bestel dit bijzondere boek!

“gemakkelijk leesbaar en informatief” ~ Anne Rodenburg

GELIJK BESTELLEN

EERST EEN HOOFDSTUK LEZEN

Vlog van deze maand

Misverstand over kledingadvies: het is duur

Ziazan vlog

Neem contact op

Marielle Veerbeek
Molenveldstraat 153 in Weert
(06) 14 62 51 01
E-mail: info@ziazan.nl