Basiskleding

Vaak lees je dat je basiskleding in je garderobe nodig hebt. Dan moet je wel weten wat basiskleding is. In deze blog vertel ik je er alles over. 

 

Wat is basiskleding?

Basiskleding is het fundament van je garderobe. Het zijn kledingstukken die je vaak kunt dragen zonder dat het direct opvalt dat je die broek nu alwéér aanhebt. Ze raken niet gauw uit de mode. Het is net een beetje als een goede vriend: onmisbaar en je kunt er altijd op terugvallen. 

Met deze items als uitgangspunt bouw je je garderobe verder op. 

 

Wat maakt een item een goed basisstuk?

Ze hebben twee belangrijke kenmerken

  • een neutrale kleur
  • geen opvallende details

 

Neutrale kleur

Deze kleuren zijn bescheiden maar zijn daarom juist geschikt. Denk aan bruin, zwart, marineblauw, donkergroen, bordeaux, grijs, beige, taupe of camel. Afhankelijk van je kleurtype kunnen deze wat helderder, donkerder, warmer of juist koeler van tint zijn.

Dit is geen uitputtende lijst. Voor een licht type is bijvoorbeeld oudroze ook een basiskleur. Belangrijk is dat de kleur niet op de voorgrond staat, met veel andere kleuren te combineren is én past bij je persoonlijkheid. 

Geen opvallende details

Het hoeft zeker geen effen item zonder kraak of smaak te zijn. Een leuk ritsje, zakklepje of siernaadje maakt het kledingstuk aantrekkelijker. Zolang de details maar fluisteren en niet schreeuwen.  

De meeste basic items hebben geen dessin. Toch hoef je dit niet per sé uit te sluiten. Stof met een ingeweven motief die je pas ziet als het licht er op valt of een krijtstreepje kunnen prima als basis dienen. Ook hier geldt: het dessin dient discreet aanwezig te zijn. 

 

Wat doe je met basisstukken?

Een basisstuk eist geen aandacht. Je kijkt er gemakkelijk langs. Om een aantrekkelijke outfit te maken hebben basisstukken accenten nodig. Sterker nog, een outfit met alleen basiskleding is ronduit saai. Gebruik het daarom als ondergrond om andere items te laten shinen.

  • Leuk je basic winterjas op met een fleurige sjaal
  • Een pak in basistinten kun je combineren met een kleurrijke blouse
  • Draag op een opvallend gebloemde broek een effen top in een neutrale kleur

 

Stand-alone stukken kun je niet met elkaar combineren maar wel met basisstukken.

 

Is het waard om te investeren in goede basiskleding?

Absoluut. Doordat ze zo basic en simpel zijn, zijn ze niet snel uit de mode. Je kunt er dus lang mee doen. Bovendien kun je ze vaak dragen. De cost-per-wear is laag, ook als je een duurder stuk koopt. Het is de moeite waard om te investeren in kwaliteits basisstukken.

Neem de tijd om dat ene perfecte item te vinden. Je zult merken dat je hier veel plezier van hebt. 

 

Little Black Dress

De Little Black Dress staat erom bekend dat je deze eindeloos kunt combineren met uiteenlopende items. Het is het ultieme basisstuk. Simpel, pretentieloos en bij veel gelegenheden te dragen. Van begrafenis tot feestje, zakelijk of informeel, een LBD kan altijd.

De jurk hoeft overigens niet per sé zwart te zijn. Vaak is antraciet een mooiere oplossing dan zwart. Kies de donkerste tint die in jouw kleurenpalet past. Het model laat je afhangen van jouw lichaamsbouw. 

 

Meer weten? 

Wil je weten wat voor jou ideale basisstukken zijn, neem contact met me op. Samen maken we van jou je allermooiste versie.

Lees ook:
tien goedkope shirts of één dure
Dure kleding is niet altijd duur

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!