Kleuren die iedereen staan

Ik heb een keer op facebook een berichtje gepost dat turquoise spontaniteit stimuleert. Dat je deze kleur kunt dragen als je bijvoorbeeld nieuwe mensen gaat ontmoeten. Je kunt op deze manier gemakkelijker contact met vreemden leggen.

Het turquoise hoeft niet per sé in je kleding, het mag ook in je accessoires verwerkt zitten. En het hoeft ook geen grote oppervlak te zijn, een paar cm is al voldoende.

Kreeg ik een reactie dat het wel je kleur moet zijn. Hoezo? Turquoise is één van de universele kleuren die iedereen kan dragen. Dat heb ik ook geantwoord. Reactie daarop: iedereen kan ook rood dragen, de vraag is alleen welke kleur rood Het laatste klopt, dat van turquoise niet. Ze zijn in de war met petrol, daar heb je wel differentiatie per type in.

Er zijn namelijk kleuren die iedereen kan dragen. Turquoise dus, de kleur van de steen. Maar ook zacht wit, ook wel wolwit, off-white of roomwit genoemd. En middengrijs middenviolet, >meloenrood, koraalroze, vergrijsd marineblauw en taupe.

Deze kleuren hebben van alles wat. Helder maar ook gedempt genoeg, enigszins warm maar toch ook koelte, niet te licht en niet te donker. Oftewel: passend bij elk kleurtype.

Het prettige van deze kleuren is ook dat ze gemakkelijk met andere kleuren te combineren zijn. Omdat ze van alles wat hebben. Je kunt ze als basiskleur gebruiken maar ook als accentkleur. Voor het laatste denk ik dan vooral aan het violet, rood, roze en turquoise. En paar topjes met deze kleuren in je kast en je combinatiemogelijkheden zijn flink uitgebreid.

En vergeet de sjaals niet. Met een paar goed gekozen sjaals in universeeltinten kan je veel outfits pimpen. En nog lekker warm ook, een uitkomst voor een koukleum als ik. Ben je niet van de sjaals, dan kan je het ook in kettingen of oorbellen zoeken. Wil je meer weten over kleuren die jou staan? Of leren combineren? Maak een afspraak!

Lees ook: sollicitatiekleuren

hoe bepaal je de kleur van een kledingstuk

Goede kleuren laten je jonger lijken

Vlog van deze maand

Ziazan vlog

Neem contact op

Marielle Veerbeek
Molenveldstraat 153 in Weert
(06) 14 62 51 01
E-mail: info@ziazan.nl

Wat straal je uit met een kleur? Ontdek het hier!