Zakelijk op de foto? Let op wat je aantrekt!

Ik vind een fotosessie altijd een spannende aangelegenheid. Erg fotogeniek ben ik niet en het duurt meestal een poos voordat ik me op mijn gemak voel. Vooraf zorg ik dat mijn haar goed zit, mijn make-up in orde is en mijn kleding de juiste uitstraling heeft. Alleen… de goede uitstraling is echter niet voldoende. Er zijn kledingstukken die minder geschikt zijn voor (digitale) foto’s.

Waar moet je op letten?

Dessin

Kleding met kleine ruitjes of fijne streepjes is ongeschikt voor digitale foto’s. Zodra je het bestand namelijk verkleint, gaat zo’n dessin in elkaar overlopen. Je krijgt dan een rommelig effect. Grove ruiten c.q. strepen zijn geen probleem. Voor (relatief kleine) profielfoto’s heeft effen kleding echter de voorkeur.

Afleiding

Het moet in één oogopslag duidelijk zijn wat je ziet, zonder afleidende elementen zoals opvallende prints. Vooral prints met gezichten c.q. dieren zijn af te raden. Met name de ogen in de print trekken de aandacht weg van je gezicht. Teksten leiden ook af.

Kleur

Vermijd bij voorkeur zwarte kleding; het heeft een negatieve uitstraling, Draag felle kleuren met beleid. Het is gauw teveel. Lees de blog sollicitatiekleuren wat de eigenschappen en betekenis van de diverse kleuren zijn.

Contrast

Om effen kleding interessanter te maken, is kleurcontrast aan te bevelen. Kleurcontrast maak je met een gekleurde ketting, stropdas, sjaal of T-shirt onder je blouse. Ook een anders gekleurd jasje over een overhemd is een optie.

Achtergrond

Zorg dat je kleding bij de achtergrond afsteekt. je krijgt anders een ‘zwevend hoofd’ effect.

De juiste uitstraling

Wat de juiste uitstraling is, hangt af van je persoonlijkheid, uiterlijk en de situatie. Er is geen eenduidig, algemeen antwoord hierop te geven. Toch is dit wel datgene waar het om draait. Hoe wil je dat anderen jou zien en hoe bereik je dat? Heb je hier geen antwoord op, ga voor Unlock your Female Power: Boost your Style. Een totaaltraject die (trans) vrouwen de sleutel geeft naar de mooiste en krachtigste versie van zichzelf. Zodat ze zichtbaar professioneel, zelfverzekerd en ontspannen straalt in de kleding die helemaal bij ze past.

Maak vandaag nog een afspraak!

Lees ook: drie tips om meer autoriteit uit te stralen

voel je prettiger in je werkkleding

drie tips voor persoonlijkheid in je kleding

Video afspelen

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!