Voel je sterker: 3 tips om meer autoriteit uit te stralen

Heb jij weleens een klant die je onzeker maakt? Het zorgt ervoor dat je aarzelend overkomt en dat terwijl je je zo goed hebt voorbereid en achter je voorstel staat. Wil jij zekerheid en autoriteit uitstralen? Lees dan vooral verder en maak een einde aan die (nutteloze) angstgevoelens!

 

Help, daar is ie weer!

Laatst sprak ik op een netwerkbijeenkomst met Annelies, een grafisch ontwerpster. Ze verklapte me dat ze moeite heeft met één van haar klanten: Phillip. Philip is een dominante man die nogal bot kan reageren. Annelies ziet langzamerhand tegen hun afspraken op. Eigenlijk is ze een beetje bang voor hem. Maar dat hoeft die goede man natuurlijk niet te weten. Philip aan de kant zetten, durft en wil ze niet. De opdrachten zijn altijd leuk en hij betaalt goed.

Ik vroeg haar wat ze dan wel wilde en na enig nadenken zei ze: “Ik wil hem gemakkelijker kunnen overtuigen. Hij komt met de wildste voorstellen die ik met klamme handjes en pijn in mijn maag moet zien om te buigen naar iets bruikbaars. Uiteindelijk krijg ik mijn ideeën wel uitgelegd maar pfoe, wat een energie gaat erin zitten.” Met haar vraag in mijn gedachten, keek ik eens goed naar de kleding van Annelies. Een bloemetjesjurk met een kleurig vestje erop. Paste helemaal bij haar. Maar… ze straalde hiermee geen gezag uit. Voor een klant als Philip een trigger om gelijk de baas te spelen.

 

Hoe straal je meer autoriteit uit?

Wanneer je je focust op dat wat je niet kunt, verklein je je zelfvertrouwen. Wees blij met jezelf en je talenten. Los daarvan kun je heel eenvoudig via kleine, maar belangrijke details, je kennis en professionaliteit effectief benadrukken. Hoe? Ik geef je 3 tips:

Tip 1: donkerblauw

Trek een effen donkerblauwe jurk aan in plaats van deze bloemetjesjurk. Een broek met colbertje mag ook. Donkerblauw straalt meer gezag uit dan welke andere kleur dan ook. Bovendien heeft effen kleding meer power dan een bloemmotief.

Tip 2: contrast

Maak flink wat contrast door lichte kleuren als accent te gebruiken. Hoe groter het contrast, hoe krachtiger de uitstraling. Draag bijvoorbeeld een witte shawl bij de jurk of een witte blouse bij het pak.

Tip 3: stof

Het materiaal waar je kleren van gemaakt zijn, is ook van belang. Stevige, gladde stof heeft veel meer power dan zacht en harig. Dus draag liever een jasje dan een vest. Nog beter: een jasje van gladde wol in plaats van joggingstof. Hetzelfde gaat op voor alle andere kledingstukken. Het toppunt van kracht uitstralen is een metalen harnas, maar dat heeft weer andere nadelen. 🙂

bonustip: bril

Als je een (lees)bril hebt, is dit het moment om hem op te zetten. In de reclamewereld wordt er al jarenlang gebruik van gemaakt. Van brildragers nemen we eerder ‘deskundig advies’ aan dan van mensen zonder bril. Denk maar eens aan reclames over tandpasta of vaatwastabletten. Het versterkt je uitstraling, zeker als je kiest voor een zwart, hoekig model.

 

Kleur versterkt je autoriteit en je zelfvertrouwen

Annelies heeft mijn tips ter harte genomen en heeft nu een krachtige uitstraling. Vervolgens merkte ze dat het ook nog eens effect had op haar houding, woordkeus en toon. Philip overtuigen was niet langer moeilijk! Ze denkt goed na over haar outfit en weet prima tegengas te geven aan zijn overheersende gedrag. Ze vind het nu zelfs leuk om hem een beetje uit te dagen. Maar dat hoeft hij niet te weten …

 

Wil jij ook een krachtige uitstraling?

Maak een afspraak dan kijken we samen welke outfits jouw professionaliteit ondersteunen!

 

Lees ook: sollicitatiekleuren

7 zakelijke kledingblunders die jij voortaan kunt vermijden

3 factoren die jouw USP versterken

 
Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!