Net niet kleding

 

Werkgarderobe

Jaren geleden werkte ik bij een bank. Daar golden kledingvoorschriften: formeel, zakelijke kleding. Zoals een witte, knisperend gestreken blouse (letterlijk overgenomen uit de voorschriften) met een wollen pantalon en een jasje. Inmiddels zijn de voorschriften wat versoepeld maar indertijd waren ze nog redelijk streng.

Formeel, zakelijke kleding hoorde bij mijn baan en niet bij mij als persoon. Uit geldgebrek had ik geen dubbele garderobe. Bij elke aankoop heb ik daarom jarenlang (ik heb er zo’n 8 jaar doorgebracht) mee laten wegen dat ik het item zowel thuis als op mijn werk kon dragen.

Ik kocht blouses, colberts en pumps; het voldeed net aan de eisen. Soms ook niet. Maar dan was het het beste wat ik er van kon maken. Ik voelde me niet senang in klassieke kleding en wilde niet nog formeler gekleed gaan. Dan zou ik mezelf echt helemaal negeren. Dus op mijn werk kon mijn uitstraling net door de beugel. 

 

Vrijetijdsgarderobe

Maar ook in mijn vrije tijd paste de kleding niet bij me. Ik voelde me er te netjes en ietwat onbehaaglijk in. Niet zoveel dat het echt oncomfortabel werd. Een vervelend kriebeltje als ik in de spiegel keek, dat gevoel komt in de richting.

Mijn garderobe had een halfbakken stijl die het in beide gevallen net niet was. Wat was ik opgelucht toen ik ontslag nam en de formele kledingvoorschriften achter me kon laten. 

Ik herinner me zelfs dat ik – toen ik een tijdje later een sollicitatiegesprek bij een andere bank had – bij binnenkomst de outfits van de medewerkers zag en dacht: ‘gaan we weer’. Die sollicitatie is niets geworden. Mede dankzij het gevoel dat de kleding bij me opriep. Dezelfde week vond ik gelukkig een andere werkgever die beter bij me paste. En waar ik drie jaar met veel plezier heb gewerkt.

Ik heb jarenlang geen blouses en colberts gedragen. Van weersomstuit is mijn garderobe een tijdje zelfs totaal naar de andere kant doorgeslagen. Omdat ik het formele spuugzat was. Inmiddels zijn er weer jasjes en blouses in mijn kast opgedoken. Het past nu ook beter bij mij als persoon. Er zal altijd wel een twist aan de jasjes en blouses zitten. Iets afwijkends waardoor het niet standaard is. Heel klassiek zal mijn garderobe nooit worden en dat hoeft ook niet.

 

Met de kennis van nu

Achteraf is het jammer dat ik geen twee garderobes heb aangehouden. Dan had ik voor beide situaties minder, maar wel de juiste kleding gehad. En zou ik me al die jaren prettiger in mijn outfits hebben gevoeld.

Dit overkomt me niet nog eens. Als ik voor een baas werk, zorg ik dat ik mezelf kan blijven. Ook op kledinggebied. Dus kan ik kiezen: of een dubbele garderobe aanhouden of een baan kiezen waarbij ik mijn eigen stijl en kleding kan dragen. Mag jij raden wat het gaat worden.

 

Is jouw kleding het ook net niet? 

Heb jij het gevoel dat je outfits het allemaal net niet zijn of wil je jezelf naar een hoger kledingniveau brengen? Maak vandaag nog een afspraak voor een VIPdag

.

Lees ook: Drie woorden waaraan kleding moet voldoen

Waarom in een pyjama thuis werken niet aan te raden is

Voel je prettiger in je werkkleding

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!