Wat doe je bij brede heupen

Figuurproblemen. Iedereen heeft wel een deel aan haar lichaam die ze minder mooi vindt. Het maakt niet uit hoe dik of dun je bent. Ook fotomodellen kunnen vast een plaats op hun lichaam aanwijzen waar ze niet happy mee zijn. Al zijn het maar een paar jubeltenen.

Je kunt twee dingen doen. Je ‘probleem’ (wat dan dus geen probleem meer is) accepteren of je figuur proberen te veranderen. Aileen Out heeft een mooi artikel over corrigerend ondergoed in het bijzonder en je lichaam accepteren in het algemeen geschreven. Ben ik helemaal mee eens. Niet dat ik altijd even gelukkig met mijn figuur was maar tegenwoordig vind ik mijn lichaam prima zoals het is.

Maar dat neemt niet weg dat je soms wilt dat delen van je lichaam anders ogen dan ze daadwerkelijk zijn. Er is dan ook niets mis met optische trucjes om je figuur zo voordelig mogelijk uit te laten komen. Ik zal niet beweren dat je alles met kleding kunt verdoezelen maar je kunt een heel eind komen. In ieder geval minder op te laten vallen.

Er zijn veel foefjes. Werken met licht/donker contrast bijvoorbeeld, accenten verleggen of verhoudingen optisch veranderen.

Bij brede heupen kan je van alle drie trucjes gebruik maken. Draag bijvoorbeeld een lichtere top op een donkere bottom. Dit noemt men ook afkleden. Zorg dat het deel wat kleiner moet lijken in de schaduw staat en de rest in de zon. Lees meer in de blog zo kleed je af (met kleur).

Zorg dat je accenten legt op een plaats waar je geen moeite mee hebt. En houd aandachttrekkende details weg van de verfoeide zone. Dus geen prints, borduursels, siernaden, pailetten, kleurovergangen, etc. op heuphoogte. Dit gaat uiteraard niet alleen voor heupen op maar voor alle lichaamsdelen die je wilt camoufleren. Een (kleine!) all-over print kan verdoezelend werken omdat deze contouren laat vervagen.

Benadruk je taille. Vaak hebben vrouwen met brede heupen een slank middel. Een accent daarop leidt de blik van lagere regionen weg. Als je het slim aanpakt, verleng je korte benen tegelijk optisch. Met een broek met wijde pijpen en hoge taille (palazzo), is het effect vaak verbluffend.

Lees ook: Langer lijken

Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!