Afkleden, hoe doe je dat?

Slim gekozen kleding laat je 10 kilo lichter lijken. Zonder dieet. Want slim gekozen kleren benadrukken de sterke punten van je figuur en make je lang en slank. Terwijl verkeerde kleding je zwaarder laat lijken dan je eigenlijk bent.

 

Wat zijn de punten waar je op moet letten als je wilt afkleden?

Met stip op één staat het maken van een goed silhouet. Men zegt niet voor niets “size doesn’t matter, shape does”. Focus op je lichaamsvorm en niet op je maat.

Een goed silhouet maak je door

  • kleding met een taillering te dragen. Je lichaam lijkt rechter en massiever als je ongetailleerde kleding draagt. Heb je een taille, laat je kleding je lijnen volgen. Maar niet iedereen is gezegend met een versmalling rond het middel. Dan is het belangrijk om een optische taille te creëren. Dit doe je door middel van een horizontale lijn in je kleding op taillehoogte. Denk aan zakkleppen, een deelnaad, een riempje of door handige plaatsing van een knoop.
  • aansluitende kleding te dragen Als je kleding te wijd is, lijk je zwaarder. Te strakke kleding heeft ook een dikmakend effect. Welke maat je ook hebt, je kleding dient je lichaamslijnen te volgen.
  • kleding te dragen die bij je figuur past Voor elk figuur zijn andere modellen geschikt. De een staat een skinny jeans prachtig, een ander benadrukt hiermee haar brede heupen. Kijk goed in de spiegel als je kleding koopt. Wat is het effect op je figuur? Lang en slank of 10 kilo erbij? Probeer veel uit zodat je weet wat je flatteert.

 

Wat nog meer?

  • draag corrigerend ondergoed Niet voor niets is de Engelse term voor corrigerend ondergoed shapewear. Dat is namelijk wat het doet: je lichaam vormen. Koop je normale confectiemaat en sta verbaasd over het resultaat.
  • zet kleuren slim in Je kleedt af door donkere tinten te dragen op de gebieden waar je geen aandacht wilt. Gebruik opvallende kleuren en/of dessins op de plaatsen waar je wel tevreden over bent. Je leidt zo de aandacht naar de juiste plek en verdoezelt je ‘probleemzone’.

Wil je op jouw figuur aangepaste tips? Vraag vandaag nog een stijladvies!

Lees ook: langer lijken

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!