Kleuren die iedereen staan

Ik heb een keer op facebook een berichtje gepost dat turquoise spontaniteit stimuleert. Dat je deze kleur kunt dragen als je bijvoorbeeld nieuwe mensen gaat ontmoeten. Je kunt op deze manier gemakkelijker contact met vreemden leggen.

Het turquoise hoeft niet per sé in je kleding verwerkt te zijn. Het mag ook in je accessoires voorkomen. Een groot oppervlak is niet nodig; een paar cm2 is al voldoende.

Daarop kreeg ik een reactie dat het wel je kleur moet zijn. Hoezo? Turquoise is één van de universele kleuren die iedereen kan dragen. Dat heb ik ook geantwoord. Reactie daarop: iedereen kan ook rood dragen, de vraag is alleen welke kleur rood. Het laatste klopt, maar gaat niet op voor turquoise. 

Er zijn namelijk kleuren die iedereen kan dragen. Turquoise dus, de kleur van de steen. Maar ook zacht wit, ook wel wolwit, off-white of roomwit genoemd. En middengrijs, middenviolet, meloenrood, koraalroze, vergrijsd marineblauw en taupe.

Deze kleuren hebben van alles wat. Helder maar ook gedempt genoeg, enigszins warm maar toch ook koelte, niet te licht en niet te donker. Oftewel: passend bij elk kleurtype.

Het prettige van deze kleuren is ook dat ze gemakkelijk met andere kleuren te combineren zijn. Omdat ze van alles wat hebben. Je kunt ze als basiskleur gebruiken maar ook als accentkleur. Voor het laatste denk ik dan vooral aan het violet, rood, roze en turquoise. Een paar topjes met deze kleuren in je kast en je combinatiemogelijkheden zijn flink uitgebreid.

Vergeet ook de sjaals niet. Met een paar goed gekozen sjaals in universeeltinten kan je veel outfits pimpen. Bovendien is een sjaal om je nek warm, een uitkomst voor een koukleum als ik. Ben je niet van de sjaals, dan kan je het ook in kettingen of oorbellen zoeken. Wil je meer weten over kleuren die jou staan of leren combineren? Maak een afspraak!

Lees ook: sollicitatiekleuren

hoe bepaal je de kleur van een kledingstuk

Goede kleuren laten je jonger lijken

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!