Logo Ziazan Image Professionals

Transformatiecoach voor transgender vrouwen

5 tips hoe je een buikje kunt verdoezelen

Maagverkleining

Vorige week gaf ik een garderobeadvies aan Maaike. Ze was flink afgevallen na een maagverkleining, had nu een stabiele maat M en wilde zichzelf op een nieuwe garderobe trakteren.

Omdat ze nog niet vertrouwd was met haar nieuwe figuur en geen idee had wat haar leuk stond, riep ze mijn hulp in. Maaike had nog een klein buikje over, wat maar niet wilde verdwijnen. Het was het enige puntje dat haar nog herinnerde aan haar ‘zware’ periode. Zij zat er mee en ze zocht manieren om haar rolletjes zo goed mogelijk te verdoezelen.

Benadrukken

Het vervelende was dat ze door een lang, strak T-shirt te dragen haar buikje juist benadrukte in plaats van camoufleerde. Het shirt was zo lang dat deze de bolling duidelijk zichtbaar maakte.

Ik heb haar laten zien wat slimmer is. Ik trok het T-shirt op tot halverwege haar buik. Hierdoor ontstonden wat plooitjes die ik netjes drapeerde. Ik vroeg Maaike in de spiegel te kijken. Ze stond verbaasd over het effect. De buik was uiteraard niet weg – ik kan niet toveren – maar leek wel een heel stuk kleiner. Ook van opzij was de bolling minder. En als bijkomend voordeel leken haar benen een stuk langer. Haar bovenlichaam en benen waren beter in balans. Kleine handeling, groot resultaat.

Andere tips voor buikvriendelijke tops:

  • een top waarvan de zijkanten iets hoger zijn dan de voorkant (lichte U-bocht)
  • een top die vlak onder de borst versmald en daarna in ruime plooien los over de buik hangt (gaat ook op voor jurken)
  • een top met een sjaal waarvan de uiteinden lekker nonchalant over je buik hangen
  • een top met een afleidend dessin zoals kleine stippen of een bloemetjes patroon

Ben jij ook veel afgevallen of heb je in de loop van de jaren een buikje gekregen? En weet jij ook niet precies wat bij jouw nieuwe figuur past? Maak een afspraak!

Lees ook: wat doe je bij brede heupen?

afkleden, hoe doe je dat?

Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style