Wat elke vrouw moet weten voor ze om een gunst vraagt

Iedereen vraagt wel eens hulp aan een ander. Dat kan soms best spannend zijn. Zeker als je niet weet of de ander ‘ja’ gaat zeggen en afhankelijk van bent van het antwoord. Lees in deze blog hoe je de kans op een positieve reactie zo groot mogelijk maakt.

Als onderneemster moet je alles weten

Als eenpitter ben ik verantwoordelijk voor alle zaken rondom mijn bedrijf. Omdat mijn portemonnee niet al te groot is, probeer ik geld te besparen door zoveel mogelijk zelf te doen. Van sommige zaken heb ik ontdekt dat ik het echt niet kan (jaarrekeningen opmaken bijvoorbeeld), andere dingen zijn meer een kwestie van uitzoeken en vooral doorgaan.

Jammer genoeg gaat in het laatste veel tijd zitten. Voordat ik heb uitgevogeld hoe het plaatje op de plaats komt waar ik heb wil hebben, ben ik een poos verder. Daar heb ik niet altijd de tijd voor. Of - als ik eerlijk ben - zin in. Bovendien loop ik regelmatig, ondanks alle goede wil, helemaal vast. Dan moet ik wel anderen inschakelen en het ‘zelluf doen’ loslaten. Hulp vragen dus.

Een gunst vragen

Uit ervaring weet ik dat de manier waarop belangrijk is voor de uitkomst. Buiten een vriendelijke toon zet ik daarom nog een tweede middel in: kleur. Ik draag op dat moment bewust een roze kledingstuk. Roze kleding stemt anderen milder en roept zorgzame gevoelens op. Mijn verzoek wordt zo sneller gehonoreerd. Ik vermijd daarentegen rode kleding. Er zit iets dwingends in rood, wat mensen juist minder toeschietelijk maakt.

Welke kleur je draagt, beïnvloedt de ander. Waarom zou je dit niet inzetten? Dus wil je iemand om een gunst vragen, draag roze kleding of accessoires. Nu nog zorgen dat mijn man deze blog niet onder ogen krijgt. Want bij hem maak ik hier ook dankbaar gebruik van…

Heb jij ook gesprekken waarin je je gesprekspartner wilt sturen? Ik leer je graag de ins en outs over de communicatie met kleur en kleding. Neem contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Bron: Colour Comfort methode, Thelma van der Werff, diverse publicaties.

Lees ook: sollicitatiekleuren

Hoe bepaal ik de kleur van een kledingstuk?

Kan je kleuren horen?

Ziazan vlog