Simpel en snel variëren met de uitstraling van je outfit

Heb jij wel eens dagen dat je van de ene afspraak naar de andere holt? Het is dan vaak lastig om een outfit te vinden die voor elke ontmoeting geschikt is. Verschillende afspraken vragen immers om een verschillende uitstraling. Thuis omkleden kost echter te veel tijd. Lees verder en ontdek hoe je altijd en overal passend gekleed op je meeting kunt verschijnen.

Krap tijdschema

Je hebt van die dagen dat je verschillende afspraken achter elkaar hebt. Soms is alles krap gepland of loopt het uit en heb je nauwelijks tijd om te eten. Laat staan om je om te kleden. Als het allemaal soortgelijke afspraken zijn, is het niet zo erg. Hooguit een extra wolkje deodorant, een boterham eten in de auto en je kunt verder. Maar wat als de afspraken dag en nacht van elkaar verschillen? Een netwerkgesprek is heel anders dan een alles-of-niets afspraak waar je dé opdracht van je leven kunt binnenhalen.

Laatst had ik zo’n dag. Het begon met een intakegesprek van een potentiële klant. Een ietwat onzekere en net gestarte onderneemster. Dan wil ik een vriendelijke en laagdrempelige uitstraling om haar niet nog onzekerder te maken. Maar toen had ik een dilemma. Vrijwel aansluitend werd ik bij een bedrijf verwacht om met de directie te spreken over een training die ik - mogelijk - zou gaan verzorgen. Het was nog lang niet in kannen en kruiken en ik wilde hier mijn professionaliteit benadrukken. Er mocht geen twijfel zijn dat ik de beste kandidaat was en mijn vrouwtje kon staan. Hoe kon ik mezelf in zo’n korte tijd op twee uiteenlopende manieren presenteren?

Kies eerst de basis

De boterham voor in de auto was al gesmeerd. Nu nog de passende kleding voor beide bijeenkomsten. De basis van mijn outfit werd een blauw pak met een simpel effen zachtgeel T-shirt eronder. Donkerblauw benadrukt de communicatieve eigenschappen en het zachte geel vestigt de aandacht, maar niet op een agressieve manier. De combinatie van deze twee kleuren straalt wijsheid en kennis uit.

Het geheim van overal en altijd de juiste uitstraling

Het verschil in uitstraling maakte ik met de accessoires. Bij mijn onzekere klant droeg ik een losgeweven ronde sjaal en een paar sneakers. Een stel kleurige oorbellen maakte de outfit nog iets informeler en daardoor toegankelijker. In een tas had ik een paar nette pumps, paar geraffineerde, elegante oorbellen en een stijlvolle ketting voor de meer zakelijke setting meegenomen. Desnoods kon ik alles in de auto omwisselen maar dat bleek gelukkig niet nodig. En ja, beiden zijn met mij in zee gegaan. Natuurlijk niet alleen door mijn kleding maar het heeft zeker een bijdrage geleverd!

Wil je ook geen opdrachten meer mislopen en je altijd passend kunnen kleden? Ga voor de exclusieve VIPdag of de Masterclass Look of Success.Neem vandaag nogcontact met me op voor een kennismakingsgesprek!

Lees ook: kwaliteit in kleding is kwaliteit in kennis

Een belangrijke afspraak, help kledingstress!

Ziazan vlog