Moet je ’s zomers ook een panty dragen?

Bij zakelijke kleding voor vrouwen hoort een panty. Nu is dat in de wintermaanden geen probleem. Echter, ’s zomers kan een panty te warm zijn. Zeker met tropische temperaturen is het geen pretje je benen te hullen in een laagje kunstvezels. Is het eigenlijk nog wel nodig, een panty?

Informeel

De laatste jaren zijn de zakelijke outfits een stuk informeler geworden. Zo wordt van mannen al lang niet meer geëist een stropdas te dragen. Jeans was lange tijd not done maar wordt inmiddels geaccepteerd als alternatief voor een wollen broek.

De ooit verplichte panty is dezelfde weg gegaan. Je maakt nog steeds, net als met een mooie das, je outfit er mee af maar bij hoge temperaturen is het toegestaan dit verwarmende element te skippen. Blijft nog de vraag waar de grens ligt. Ik hou aan boven 25° Celsius.

Zomerpanty

Een alternatief is een speciale zomerpanty. Dit zijn heel dunne panty’s (8 tot 10 denier) die soms een verkoelende lotion bevatten. Prettig zolang de lotion nog niet door wasputje verdwenen is. Zomerpanty’s zijn, omdat ze zo dun zijn, wel wat kwetsbaarder dus neem vooral een reserve mee in je tas. Heel veel merken hebben zomerpanty’s in hun assortiment; je kunt ze in allerlei prijsklassen vinden. Zelf heb ik goede ervaringen met HEMA panty’s, hoewel ze iets gevoeliger zijn dan bijvoorbeeld die van Oroblu, Kunert of Falke.

Look of Success

Ook zichtbaar worden en stralen in je zakelijke outfit? Maak vandaag nog een afspraak voor jouw Look of Success.

Lees ook: kwaliteit in kleding is kwaliteit in kennis

7 zakelijke kledingblunders die jij voortaan kunt vermijden

Ziazan vlog

ebook kleding combineren
ONWEERSTAANBARE OUTFITS
over de sleutel naar de allermooiste versie van jezelf

Of je nu een belangrijke zakenmeeting hebt, op date gaat, een etentje of een bruiloft hebt, voortaan zie jij er onweerstaanbaar uit! Een droombeeld? Nee, je hoeft slechts één woord te onthouden en toe te passen. Bovendien is nieuwe kleding niet nodig. Gun jezelf de complimenten en bestel dit bijzondere boek!

“gemakkelijk leesbaar en informatief” ~ Anne Rodenburg

GELIJK BESTELLEN

EERST EEN HOOFDSTUK LEZEN

Vlog van deze maand

Misverstand over kledingadvies: het is duur

Ziazan vlog

Neem contact op

Marielle Veerbeek
Molenveldstraat 153 in Weert
(06) 14 62 51 01
E-mail: info@ziazan.nl