Heb jij ook moeite met kleding combineren?

Zakelijker kleden

Anja kwam bij me omdat ze zich zakelijker wilde kleden. Ze had een uitgesproken smaak; ze hield absoluut niet van saaie, in haar ogen suffe kledingstukken. Elk item wat ze kocht had iets aparts, in kleur, dessin of detaillering. Het maakte haar tot een opvallende verschijning in uitbundige kleding.

Voor haar nieuw baan als accountmanager vond ze haar stijl te heftig. Maar ze had geen idee hoe ze haar bestaande garderobe kon inzetten voor een rustiger look. Misschien dat ik haar kon helpen met het maken van geschikte tenues?

Ze had genoeg kleding om uit te kiezen, de hoeveelheid was het probleem niet. Anja vertelde me dat ze evengoed vaak moeite had een leuke outfit te combineren. Ook als het om vrijetijdskleding ging. Dan kocht ze maar weer een nieuw stuk maar het probleem bleef.

De oorzaak was snel gevonden: door alle bijzondere items was er weinig samenhang in haar garderobe. De kleding die Anja reeds had, was vrijwel allemaal stand-alone.

Stand-alone

Stand-alone kleding is kleding die door kleur, dessin of detaillering niet gemakkelijk met andere stukken te combineren zijn. De naam zegt het al: het staat op zichzelf. Soms is het een setje waarvan je de onderdelen niet los van elkaar kunt dragen. Soms heeft het een zo uitgesproken kleur, vorm of print dat er weinig anders dan simpele, neutrale items bij past.

Er is niets mis mee, maar met louter stand alone kleding kan je geen outfits maken. Het is een aanvulling op je basiskleding, geen vervanging van.

Basisstukken

Ik heb Anja aangeraden om een paar basisstukken te kopen. Voor haar even slikken. Effen kleding en neutrale kleuren vermeed ze het liefst. Maar ze zag wel dat ze over haar weerstand heen moest om een functionele (zakelijke) garderobe op te bouwen. Ze hoeft geen grijze muis te worden. Want verschillende items van haar huidige garderobe kan ze prima ook zakelijk dragen. Mits neutrale kleding de basis vormt. Zo blijft haar levendige karakter zichtbaar echter zonder extravagante kantjes.

Heb jij ook een functionele, praktische en efficiënte garderobe nodig die helemaal bij jou past? Neem contact met mij op. Samen zoeken we uit wat jij nodig hebt om zichtbaar te zijn en het visitekaartje van jezelf en je bedrijf te worden.

Lees ook: Het geheim van een goede garderobe

drie vragen als je kleding koopt

Ziazan vlog

 
ebook kleding combineren
ONWEERSTAANBARE OUTFITS
over de sleutel naar de allermooiste versie van jezelf

Of je nu een belangrijke zakenmeeting hebt, op date gaat, een etentje of een bruiloft hebt, voortaan zie jij er onweerstaanbaar uit! Een droombeeld? Nee, je hoeft slechts één woord te onthouden en toe te passen. Bovendien is nieuwe kleding niet nodig. Gun jezelf de complimenten en bestel dit bijzondere boek!

“gemakkelijk leesbaar en informatief” ~ Anne Rodenburg

NU BESTELLEN

Lees gratis het hoofdstuk “Passend bij jouw persoonlijkheid”

Vlog van deze maand

Misverstand over kledingadvies: het is duur

Ziazan vlog

Neem contact op

Marielle Veerbeek
Molenveldstraat 153 in Weert
(06) 14 62 51 01
E-mail: info@ziazan.nl