Drie vragen als je kleding koopt

Waar kun je op letten als je kleding koopt? 

Julia, een beginnende jurist, ontdekte dat haar gebruikelijke stijl niet geschikt voor haar werk was. Als student droeg ze de meest uitbundige outfits. Het kon niet apart genoeg zijn. Haar hele garderobe bestond uit kleurrijke items. Maar nu was ze student af. En ze ontdekte daar haar kledingstijl, zacht gezegd, niet gewaardeerd werd op het advocatenkantoor waar ze sinds kort werkte.

Ze wilde best consessies doen. Tenslotte was ze geen student meer maar een werkende vrouw. Ze had evenwel geen idee hoe ze zich met haar huidige items een iets gematigder kledingstijl kon aanmeten. Wat ze ook probeerde, er kwam geen aantrekkelijk geheel uit. 

Haar probleem was dat ze geen basisstukken had. In haar ogen saaie dingen zonder kraak of smaak. Simpele items waren niets voor haar. Julia kocht deze dus niet. Ze vergat alleen dat je basisstukken nodig hebt om een outfit samen te stellen.

Al haar kleding was bijzonder, van kleur, snit of detaillering. Dat maakte echter het bijna onmogelijk om de items met elkaar te combineren.

Als je namelijk teveel blikvangers in je outfit hebt, is het effect weg. Je hebt een paar eenvoudige items nodig als startpunt. Die je vervolgens optuigt met accessoires en items die je karakter weerspiegelen.

 Julia had basisstukken nodig. In haar geval een rode of groene broek en een paar effen, felgekleurde T-shirts. Basisstukken hoeven namelijk niet muizig te zijn. 

Het zijn geen kleuren die ik normaal aanraadt als basis. Vaak zijn bruin, grijs en donkerblauw beter. Maar bij Julia paste het. Door een paar basisstukken aan te schaffen, kon ze ineens wel aantrekkelijke outfits maken die geschikt waren voor haar werk. En daar was zowel zijzelf als haar manager blij mee. 

 

Hoe bouw je een garderobe op waarmee je veel kunt combineren? 

Dat begint al bij de aanschaf van de kleding. Als je een leuk item ziet, stel jezelf dan de volgende drie vragen.

  1. past de kleur in mijn kleurenpalet?
  2. past de snit bij mijn figuur
  3. kan ik het item met minstens drie andere items uit mijn kast combineren?

 

Bij drie keer ‘ja’ kun je het kopen. Anders kun je het beter laten hangen. Uitzonderingen daargelaten zoals kleding voor een speciale gebeurtenis. 

Weet je niet wat jouw kleurenpalet is of welke modellen jouw figuur flatteren, maak dan vandaag nog een afspraak. We maken van jou ook de mooiste versie.

Lees ook: Het geheim van vrouweljk kleden
Drie redenen waarom kleding een miskoop is

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.

Er zijn geen cookies
Daarom komt deze pop-up ook elke keer, eerdere bezoeken zijn niet vastgelegd.

Jouw privacy is gewaarborgd
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. Ik ook niet.

Als je je naam invult in het contactformulier
kan alleen ik zien wat je hebt ingevuld.