Drie vragen als je kleding koopt

Nicole, een beginnende advocaat, ontdekte dat haar gebruikelijke stijl niet geschikt voor haar werk was. Haar probleem was dat ze geen basisstukken had. Ze kocht heel veel kleding maar het had geen samenhang. Dat zie je vaker bij mensen met een aparte smaak. Al hun kleding is apart, van kleur of belijning. Maar dat maakt het gelijk bijna onmogelijk om te combineren.

Als je teveel blikvangers hebt, is het effect weg. Je hebt gewoon een paar simpele items nodig als basis. Die je vervolgens optuigt met accessoires en items die laten zien wie je bent. Ik heb Nicole aangeraden om een paar basisstukken te kopen. In haar geval een rode of groene broek en een paar effen, felgekleurde T-shirts.

Dat zijn geen kleuren die ik normaal aan iemand aanraadt als basis. Maar bij haar past het. Voor haar werk zou een simpel grijs pak handig zijn. Ze kan deze elke keer weer anders dragen, zonder haar eigen ik te verloochenen.

Ik heb haar afgeraden kleding te kopen alleen maar omdat het goedkoop is. Ze kocht af en toe items voor € 5 of € 10 maar vergat te kijken of ze er ook iets mee kon. Ook in de merkkleding die ze kocht zat geen samenhang. Dan zit je uiteindelijk met allerlei losse items die niet te combineren zijn.

Als je een leuk item ziet, kan je jezelf de volgende drie vragen stellen:

1. past de kleur in mijn kleurenpalet?
2. past de belijning bij mijn figuur?
3. kan ik het item met minstens drie andere items uit mijn kast combineren?

Bij drie keer ja kan je het kopen. Anders is het weggegooid geld en kan je het beter laten hangen. Ook al is het maar vijf euro.

Weet je echter niet wat jouw kleurenpalet is of welke modellen jouw figuur flatteren, maak dan vandaag nog een afspraak. We maken van jou ook de mooiste versie.