Wat elke vrouw moet weten voor ze om een gunst vraagt

Als onderneemster komt alles op jouw bordje

Als eenpitter ben ik verantwoordelijk voor alle zaken rondom mijn bedrijf. Omdat mijn portemonnee niet al te groot is, probeer ik zoveel mogelijk zelf te doen. Van sommige zaken heb ik ontdekt dat ik het echt niet kan (jaarrekeningen opmaken bijvoorbeeld), andere dingen zijn meer een kwestie van uitzoeken en vooral doorrrrgaan.

Jammer genoeg gaat in het laatste veel tijd zitten. Voordat ik heb uitgevogeld hoe het plaatje op de plaats komt waar ik heb wil hebben, ben ik een poos verder. Daar heb ik niet altijd de tijd voor. Of – als ik eerlijk ben – zin in. Bovendien loop ik regelmatig, ondanks alle goede wil, helemaal vast. Dan moet ik wel anderen inschakelen en het ‘zelluf doen’ loslaten. Hulp vragen dus. En hulp krijg je alleen als men jou sympthiek vindt.

Een gunst vragen

Uit ervaring weet ik dat de manier waarop belangrijk is voor de uitkomst. Buiten een vriendelijke toon zet ik daarom nog een tweede middel in: kleur. Ik draag op dat moment bewust een roze kledingstuk. Roze kleding stemt anderen milder en roept zorgzame gevoelens op. Mijn verzoek wordt zo sneller gehonoreerd. Ik vermijd daarentegen rode kleding. Er zit iets dwingends in rood, wat mensen juist minder toeschietelijk maakt.

Emoties sturen

Je kunt dus met kleur emoties sturen. Elke kleur heeft zijn eigen emoties en betekenissen. Maar in het algemeen kun je zeggen dat zachte, lichte kleuren vriendelijker overkomen dan harde, heldere kleuren. Open deur? Misschien wel. Elk mens kent de Taal van Kleur dus dit zit ook in jouw systeem. Je hoeft het niet te leren, je kent het al!

Maar ik kan me voorstellen dat je dit niet paraat hebt. Daarom heb ik nog wat kleuren voor je waarvan het handig is als je de betekenis kent. De opsomming is verre van compleet en elke kleur heeft nog veel meer eigenschappen dan ik noem. Gebruik het als een richting en gebruik vooral ook je gevoel.

Welke kleur helpt ?

  • Lila is een kleur die compassie uitstraalt. Je laat zien dat je met een ander meevoelt. Begripvol bent.
  • Met lichtblauw geef je aan dat je goed kunt luisteren. Je wilt eerlijk advies geven en meedenken over een oplossing.
  • Mintgroen is de kleur van goede relaties. Je oogt als de mediator die graag met zijn allen, zonder uitzonderingen, zonder ruzie verder wil.
  • Zachtgeel is de verstandigste kleur. Het geeft aan dat je al je kennis en kunde, het liefst op een luchtige maar wel scherpzinnige manier, wilt delen.

Meer leren over kleur

Heb jij ook gesprekken waarin je je gesprekspartner wilt sturen? Ik leer je graag de ins en outs over de communicatie met kleur en kleding. Neem contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Bron: Colour Comfort methode, Thelma van der Werff, diverse publicaties.

Lees ook: sollicitatiekleuren

Hoe bepaal ik de kleur van een kledingstuk?

Kun je kleuren horen?

Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!