Wat elke trainer zou moeten weten

Je outfit kan je helpen om gemakkelijker door een groep geaccepteerd te worden. Toegankelijk of overwicht: lees de blog en maak het jezelf voortaan gemakkelijk!

LinkedIn

Ik kijk af en toe op LinkedIn wie mijn profiel heeft bekeken. Soms bel ik diegene daarna op om wat meer over deze persoon te weten te komen. Zo kwam ik ook in contact met Ariane. We wisselden informatie uit over onze respectievelijke beroepen. Ariane werkt als trainer, voornamelijk bij banken.

Ze had veel kennis, stond stevig in haar schoenen maar had evengoed soms het gevoel dat ze niet serieus genomen werd. Ze geeft namelijk regelmatig groepsworkshops. Doorgaans werden haar deelnemers gestuurd door hun manager en waren ze niet vrijwillig aanwezig. Bij heel kritische groepen kon het dan wel eens mis gaan.

Beinvloeden

Ariane vond het boeiend dat je met kleding mensen kunt beïnvloeden. Ze vroeg zich af of zij er gebruik van kon maken. Dat kon ik bevestigen. In je outfit kan je namelijk een boodschap verwerken. Twee mogelijke insteken: uitstralen dat je de joviale trainer bent met wie men een relaxte tijd gaat doorbrengen. Of juist tegengesteld: streng en strak op resultaten sturend. Toegankelijk versus autoritair.

Ze vroeg hoe ze dit kon verwezenlijken. Toegankelijk zijn zachte tinten, lichte tinten, soepele stoffen en weinig kleurcontrast. Heldere volle kleuren, donkere tinten, stevige stoffen en veel kleurcontrast geven daarentegen overwicht. Natuurlijk speelt er meer maar Ariane had nu een richting wat ze wat mee kon doen. Ze bedankte me hartelijk voor het leuke gesprek en maakte gelijk een afspraak voor vervolgadvies. Want ze had inmiddels ontdekt dat er veel te leren valt over communicatie met kleding!

Wil jij weten hoe jij jouw outfits jouw doel kunt laten ondersteunen? Maak vandaag nog een afspraak!

Lees ook: drie tips om meer autoriteit uit te stralen

sollicitatiekleuren

drie tips voor persoonlijkheid in kleding

 

Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!