Waarom je door deze twee kleuren te dragen steeds nieuwe dingen start (zonder het vorige af te maken)

 

Eigenschappen van kleuren

Eerst even een korte uitleg over eigenschappen van kleuren. Eigenschappen van een kleur komen naar voren op het moment dat je kleding (met name een top) in die kleur draagt. Is de kleur onzichtbaar voor anderen (omdat het onder andere kleren verstopt zit zoals een BH) werkt het alleen voor jezelf. Is de kleur ook zichtbaar voor anderen, zal je omgeving hierop reageren. Het effect wordt daarmee sterker.

 

Wit en olijfgroen (een groen waar iets meer geel dan blauw in zit).

Wit is de kleur van transitie en/of een nieuwe start. Met een witte top sta je zonder vooroordeel open voor nieuwe indrukken, frisse ideeën en andere meningen. Wit weerkaatst namelijk alle kleuren en kent geen beperkingen of grenzen. Prettig maar soms wel vermoeiend omdat alle prikkels ongefiltert binnenkomen.

Olijf is de kleur van groei, ontplooien en nieuwe kennis opdoen. De kleur is aanwezig zonder bombarie, bescheiden op de achtergrond, rekening houdend met anderen. Je kunt niet groeien zonder fouten te maken. Olijf is vergevingsgezind en geeft jou en anderen de ruimte om je op je eigen wijze te ontwikkelen.

Wit en olijf zijn twee kleuren die, elk op hun eigen manier, je laat openstaan voor veranderingen. Hele nuttige kleuren die je ondersteunen als je overweegt een nieuwe richting in te slaan en je nog niet weet waarheen. Sta je op zo’n punt? Draag die week eens afwisselend een witte en olijfkleurige top. Een milde manier om jezelf verder te helpen. Voor de sceptici: je moet toch kleren aan. Baat het niet, dan schaadt het niet dus waarom zou je het niet proberen?

 

Kip zonder kop

Om terug te komen waarom een teveel aan wit en olijf onhandig kan zijn. Laatst had ik een klant met de vraag waarom ze zelden iets afmaakte. Ze holde alle kanten uit en had moeite (gerichte) keuzes voor haar bedrijf te maken en vooral: zich hier aan te houden. Zou ik haar inzicht kunnen geven waarom dat niet lukte?

Ik zal de klant Joyce noemen. Joyce had een brede belangstelling en een vakgebied gekozen waarin heel veel verschillende stromingen en richtingen bestaan. Dat was haar valkuil. Telkens ontdekte ze nieuwe cursussen en opleidingen waar ze zich vervolgens enthousiast op stortte.

Fijn, als je je voor veel zaken belangstelling hebt. Geweldig als je jezelf steeds wil ontwikkelen. Maar in dit geval belemmerde het Joyce. Door telkens met hart en ziel nieuwe wegen in te slaan, kwam haar bedrijf niet van de grond. Want bij elke opleiding hoorde ook een nieuw product en andere klanten. Haar oude plannen kregen gewoon geen tijd om te wortelen, laat staan tot wasdom te komen.

We hebben samen naar de kleuren van haar kleding gekeken. Je voelt het misschien al aankomen: Joyce droeg heel vaak witte tops en regelmatig olijfgroene tops. In haar geval versterkten deze kleuren elkaar te veel. Het openstaan voor nieuwe richtingen in combinatie met de wil om zich te ontwikkelen maakte dat ze alleen maar met kennis vergaren bezig was en niet met bestendigen van de reeds opgedane vaardigheden.

Ik heb Joyce aangeraden minder wit en olijf te dragen, als onderdeel van het totaaladvies wat ik heb gegeven.

Een tijdje later, bij de evaluatie, gaf Joyce aan dat ze rustiger was geworden. Ze ging niet meer als een kip zonder kop op elke aantrekkelijke cursus in. Het lukte haar nu zich eerst af te vragen of een opleiding toegevoegde waarde had of een versterking van eerder gemaakte keuzes was. Zo kon ze gemakkelijker een koers aanhouden zonder zichzelf – of haar bedrijf – te kort te doen. De brede belangstelling heeft ze nog steeds maar ze kan het nu wel beter doseren.

 

VIP dag

Kleur in je kleding is belangrijk. Een perfect gekozen kleur die past bij je kleurtype laat je teint stralen maar heeft ook effect op je innerlijk. Wil je meer weten over kleuren die je goed staan en hoe kleuren je helpen, neem vandaag nog contact op met mij.

Of kies voor een VIPdag: in slechts één dag leer ik jou alles over kleding, kleuren en uitstraling. Gun jezelf een garderobe waarin je je zelfverzekerd en fantastisch voelt. Lees hier meer over deze bijzondere, persoonlijke dag.

Lees ook
Bruine kleding

Kleuren kunnen niet liegen

Wat elke vrouw moet weten voor ze om een gunst vraagt

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!