Vind je je kast opruimen moeilijk? Met deze tips voel jij je heerlijk opgelucht!

Ruimte maken in je kast lucht op

Herken je het? Als je je kast opendoet, ligt er veel kleding die je nooit aantrekt. Je hebt er niets aan en het neemt letterlijk en figuurlijk ruimte in. Dat is de reden waarom je kast opruimen zo oplucht. Alle overbodige ballast gaat eruit en alleen kleding waar je blij van wordt komt er in terug. Je maakt zo niet alleen ruimte in je kast maar ook in je hoofd!

Welke kledingstukken kun je opruimen?

Kapotte kleding

Knoopje eraf, rits kapot, scheurtje in de zijnaad. Soms ligt een item maandenlang te wachten op reparatie. Zeg eens eerlijk: wordt het nog gemaakt of blijft het een ooit-zal-ik-het-doen project? Is het de moeite waard, onderneem deze week actie. Zo niet, doe de kleding weg. Je had het al die tijd niet nodig, nu ineens wel?

Te kleine kleding

Dat beeldige rokje dat je pas kunt dragen als er een paar kilo af is. Die blouse waarvan je de knopen echt niet meer dicht krijgt. Elke keer als je de kast opendoet, word je met je extra pondjes geconfronteerd. Deze items zijn onbewuste energievreters en kun je beter weg doen.

Even een strenge toespraak: Je past niet erin. Je kunt er niets (meer) mee. Maak daarom een ander blij ermee. Wacht niet te lang anders is het uit de mode.

Wil je ze wel houden omdat je binnenkort (serieus!) op dieet gaat?

  • Stop deze kleding in een zak of doos
  • Plak er een etiket met de maat op
  • Noteer welke kleding in welke maat waar is opgeborgen (zolang het maar niet in je garderobekast is)
  • en bewaar deze lijst en je kleding voor later.

Te grote kleding

Is het jojo effect op jou van toepassing? In de praktijk kopen vrouwen als ze een grotere maat krijgen meestal nieuwe kleding. Aan hun oude kleding kleeft een licht gevoel van falen. Je was immers goed op weg en nu zitten de pondjes er toch weer aan. Herkenbaar? Doe dan je te grote kleding weg en geniet van je huidige figuur.
Ben je praktisch ingesteld en accepteer je je gewichtsschommelingen, kun je je kleding tijdelijk opbergen tot ze weer nodig zijn. Zie te kleine kleding.

Kleding die je bewaart uit nostalgie

Afscheid nemen van een voormalig lievelingsstuk is lastig. Maar is het inmiddels niet stiekem vervangen door een ander item? Bedenk even goed waarom je een kledingstuk nog bewaart. Is het nostalgie of heeft het echt emotionele waarde? In het laatste geval houd je het. is het het eerste, dan neem je afscheid. Desnoods maak je een foto ervan en doe je het daarna weg. 

Wat doe ik met overbodige kleding?

Je kunt overtollige items verkopen op Marktplaats, via Vinted, een tweehandswinkel of schenken aan een goed doel. Goede werkkleding kan bijvoorbeeld naar Dress for Success. Daar zijn ze heel blij met jouw weggevertjes. De kleding wordt doorgegeven aan uitkeringsgerechtigden die niet in staat zijn fatsoenlijke sollicitatiekleding te kopen maar deze wel nodig hebben voor hun gesprek.

Heb je moeite ‘zomaar’ kleding weg te doen? Bewaar het een half jaar op zolder of de schuur. Belangrijk is dat je de kledij niet ziet. Taal je in de tussentijd niet naar de items, kun je deze na een half jaar met een gerust hart alsnog definitief verwijderen. Plan in je agenda een datum. Anders ligt het er jaren later nog.

Beter gekleed

Schrik je van de hoeveelheid kleding die je eigenlijk niet draagt? Als je precies weet wat je stijl is en bij je past, heb je geen miskopen meer en minder kleding nodig om er fantastisch uit te zien. De investering van een goed kledingadvies is zo snel terugverdiend. Terwijl je beter gekleed bent! Alle reden dus om vandaag nog een afspraak te maken.

Lees ook: drie redenen waarom kleding een miskoop is

 

Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.

Er zijn geen cookies
Daarom komt deze pop-up ook elke keer, eerdere bezoeken zijn niet vastgelegd.

Jouw privacy is gewaarborgd
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. Ik ook niet.

Als je je naam invult in het contactformulier
kan alleen ik zien wat je hebt ingevuld.