Last year favorite

Hoe komt het toch dat je een kledingstuk het ene jaar helemaal geweldig vindt en er bijna in woont terwijl je het jaar erop je afvraagt wat je er in hemelsnaam ooit in gezien hebt. Was vorig jaar je smaak zo raar? Of is het meer een kwestie van te vaak gedragen hebben en stomweg uitgekeken zijn op je item?

Natuurlijk kan het dat laatste zijn. Soms raak je uitgekeken op een kledingstuk. In dat geval is het een kwestie van een tijdje weghangen. Als je na een jaar je item weer tevoorschijn haalt, kijk je er weer fris tegenaan.

Maar meestal is er iets anders aan de hand. Je lievelingsstuk een spiegel is van wie je nu bent. Omdat de uitstraling, de kleur en de stijl helemaal bij je past. Maar iedereen verandert. Je bent een jaar later niet meer dezelfde als het jaar ervoor. (Gelukkig maar, het lijkt me niet wenselijk dat iemand zich niet ontwikkelt.) Met als gevolg dat je last year favorite geen reflectie meer is van jou zoals je nu bent.

 

Een oorzaak

Elk kledingstuk heeft een kleur. Elke kleur vertegenwoordigt een emotie. Oftewel: jouw kledingstuk vertegenwoordigt een emotie. De emotie en de bijbehorende kleur zijn een onwrikbaar vast koppel. In de loop van het jaar maak je dingen mee, zowel positieve als negatieve. Het kan zijn dat je iets meemaakt dat jou zo raakt dat je de bijbehorende kleur (tijdelijk) niet wilt dragen. Want door het dragen van de kleur komt die emotie omhoog. Het voelt ongemakkelijk en je bent blij dat je item weer uit is. 

Een voorbeeld: je wilt geen groen dragen als je moeite hebt je grenzen in relaties te bewaken. Misschien is iemand in dat jaar grandioos over je grenzen heen gegaan. Heeft deze persoon of personen keihard op je ziel getrapt en is hij/zij volledig voorbij gegaan aan jouw mening of wens. 

Woonde je eerst bijna in het groene item, na zo’n gebeurtenis is het afgelopen.

Niet dat je bewust een keuze hier voor maakt. Nee, je vindt elke dag wel een reden om het item (lees: die kleur) niet meer aan te trekken. Je gaat je storen aan een gaatje, vindt het item te warm/koud voor die dag, overweegt dat het een beetje te kort/lang is, bedenkt dat het niet bij de gelegenheid past en ga zo maar door. Probeer je het toch, (want tenslotte was ooit het je lievelingsstuk), trek je het gauw weer uit.

Het valt het meeste op als het item ooit een favoriet was. Maar dit gaat voor alle kledingstukken c.q. kleuren op. Kijk maar eens welke kleuren je eerst wel en nu niet meer draagt. Maar het omgekeerde geldt ook. Welke kleuren zijn in de loop van de tijd juist in jouw kast verschenen? Hoe meer kleuren je draagt, hoe emotioneel stabieler je bent. 

Iedereen heeft periodes dat je een bepaalde kleur graag en veel draagt. Je hebt het blijkbaar nodig. Omdat je iets hebt meegemaakt waardoor je aan het veranderen en ontwikkelen bent. De kleur ondersteunt je bij dit groeiproces. 

 

Lievelingskleding

Je ontwikkeling gaat over meer vlakken. Dus als je een kledingstuk vindt die precies past bij je huidige “ik”, wordt het al gauw een favoriet. Het is goed dat je af en toe andere lievelingsstukken hebt. Een teken dat je persoonlijke ontwikkeling niet stil staat.

Heb je het gevoel dat jouw garderobe je ontwikkeling niet heeft gevolgd, maak een afspraak. We laten jouw garderobe weer helemaal bij jouw persoonlijkheid aansluiten.

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!