De drie voordelen om de kleur van je kledingstuk te weten

Wat zijn de voordelen om de kleur van je kleding te weten?

  • Je weet of het kledingstuk in je kleurenpalet past
  • Je weet of je het kledingstuk qua kleur kunt combineren met een item dat je al hebt
  • Je koopt minder snel dubbele items. Dat zijn kledingstukken die heel erg op elkaar lijken en onderling uitwisselbaar zijn. Dubbele items breiden de mogelijkheden van je garderobe niet uit.

 

Het gaat er toch om of je de kleur mooi vindt?

Over kleur valt veel te zeggen. Je vindt een tint mooi, of niet. Een kleur staat je, of niet. Dit hoeft niet over dezelfde kleuren te gaan. Een kleur kan je staan, maar je vindt hem niet mooi. En andersom.

Je kunt ongetwijfeld uitstekend zelf bepalen of je een kleur mooi vindt. Of deze je ook staat, kun je uitzoeken met een kleuranalyse.

Als je ooit een kleuranalyse gedaan hebt, heb je waarschijnlijk ook een kleurenwijzer of -palet ontvangen. Daarop staan de kleuren die jou het meest flatteren. Een handig hulpmiddel bij het winkelen. Wijzer bij de kleding houden et voila, je weet het.

Maar soms blijkt het niet zo eenvoudig om de kleur te bepalen. Of je hebt geen kleurenwijzer. Wat doe je dan?

 

Kleur bepalen bij effen kleding

Soms simpel, soms een punt van discussie. Kleur is namelijk voor een deel subjectief. De golflengte die weerkaast wordt staat vast. De manier waarop iemand deze interpreteert niet. Hoewel bijna niemand geel voor bruin aanziet. Deze kleuren liggen zo ver uit elkaar dat ze niet met elkaar verwisseld worden. Maar of een kleur paars of rood is, is niet voor iedereen geljik. Hetzelfde voor blauw en groen. Of geel en beige.

Mijn stelling is dat de kleur is wat jij vindt dat de kleur is. Ongeacht wat een ander hierover zegt.

Dan weet je nog niet altijd de kleur van het kledingstuk. Want soms heeft een item meer kleuren. Bijvoorbeeld als er een dessin in de kleding zit.

 

Kleur bepalen bij een patroon in de kleding

Bij dessins die erg verspreid over het kledingstuk staan, kun je kijken naar de kleur van de ondergrond. De meesten houden dan die tint aan als kleur van het kledingstuk.

Sommigen nemen de kleur die het meest eruit springt. Het leuke hiervan is dat iedereen een andere kleur vindt opvallen. Vraag het eens na als je een kledingstuk draagt met meerdere tinten. Je krijgt heel diverse antwoorden. Soms noemt iemand de kleur van een piepklein detail dat jij totaal over het hoofd had gezien.

Niet elk dessin heeft echter een duidelijke hoofdkleur. Een handige trucje is dan om van een afstandje door je wimpers te kijken. Dan vloeien alle kleuren van het patroon in elkaar over en blijft er een “hoofdkleur” over. Ik zet dit tussen haakjes omdat het meer een indruk dan echt een kleur is. 

En dan heb je je antwoord. 

 

Maak een afspraak voor een professionele analyse

Heb jij weinig idee wat jouw mooiste kleuren zijn? Maak vandaag nog een afspraak voor een professionele kleuranalyse. Na een analyse kun je zeker 20 jaar vooruit. Een investering die zichzelf snel terugverdient. 

Lees ook: Kleuren die iedereen goed staan

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!