Bordeauxrood

Op zoek naar mooie kleding voor mijn klanten, liep ik laatst door een winkelstraat. Om het shoppen met mijn klant voor te bereiden. Dan zijn we niet veel tijd kwijt zodra we samen gaan winkelen. Mijn oog viel op een prachtige bordeaux jurk. Die zou goed passen bij Margje*!

Bordeaux, de kleur van een mooi gerijpte wijn. Een luxe kleur, die volwassenheid en verantwoordelijkheid uitstraalt. Elegant en verfijnd, ook twee woorden die bij deze kleur horen.

Precies wat Margje wilde uitstralen. Toen we haar stijl gingen bepalen, waren dit de woorden die bij haar pasten. Deze jurk was dus alvast in the pocket. Ik maakte een aantekening en tevreden zocht ik verder. 

Toen ik de volgende dag de jurk aan Margje voorstelde, was zij niet zo blij als ik verwachtte. Ja, Margje zag wel dat de jurk aan haar kernwoorden en stijl voldeed. Maar die kleur…. Het paste bij het kleurenpalet van haar gezicht. Dat was het probleem niet. Maar ondanks dat ze prachtig eruit ziet in bordeaux, wilde ze het niet dragen. Ze werd er ongemakkelijk van. 

Omdat ik veel van de betekenissen van kleuren weet, kon ik dit plaatsen. Het ontbreken van kleur bordeaux mij echter niet opgevallen omdat ik de inhoud van haar kast niet had gezien. 

Margje had haar genderdisforie recent ontdekt. Ze bleek nog moeite te hebben zichzelf helemaal en onvoorwaardelijk als vrouw te accepteren. Diep, diep van binnen voelde ze zich niet volwaardig. Dat kan zich uiten in het afwijzen van de kleur bordeaux. 

Margje dacht dat ze door haar mentale transitie heen was. Dat er meer dan een restje twijfel zat overrompelde haar ook. Toen we hier naderhand verder op in gingen, werd het patroon duidelijk. Haar twijfel uitte zich op verschillende manieren. Door het ontbreken van de kleur bordeaux in haar garderobe bijvoorbeeld.

Ook kocht ze alleen goedkope kleding. Niet omdat duurdere kleding niet ervan af kon, maar omdat ze zich geen mooie kleding toestond. Ze was geen stijlvolle kleding waard en gunde zich niet de items die ze eigenlijk wel wilde. De reden die zij voor zichzelf had bedacht: het komt wel, ooit. Eerst een beginnetje maken met een nieuwe garderobe.

De werkelijke reden bleek het nog niet volledig accepteren van zichzelf te zijn. Want waarom zou je wachten tot later om jezelf de kleren te gunnen die je graag wilt? (mits je je het kunt veroorloven) 

Ik heb haar aangeraden deze kleur te gaan dragen. Door een kleur aan te trekken, ga je een proces in. Je ‘tankt’ als het ware de eigenschappen van die kleur. In Margjes geval zal bordeaux haar ondersteunen in het accepteren van haar genderdisforie. Dat klinkt misschien al te simpel maar zo werkt het wel. Ik leg je graag persoonlijk uit hoe. 

Wil jij weten waar jouw issues zitten? Maak een afspraak met me! Door naar de kleuren in jouw kast te kijken ontdek je waar nog onbalans in jouw leven zit. En wil je net als Margje een VIPdag? Maak een afspraak voor een vrijblijvende intake. 

*de naam is ivm privacy veranderd

Lees ook: sollicitatiekleuren

Hoe bepaal ik de kleur van een kledingstuk

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!