Over mij

Marielle Veerbeek

Wijsheden die mijn moeder me al op jonge leeftijd bijbracht.

Goed gekleed zijn geeft je een voorsprong.

Als je weet hoe je kunt combineren, heb je aan weinig kleding genoeg.

Als kind viel het me al op dat je je in bepaalde kledingstukken happy voelt en in andere niet. Nu had ik als meisje niet altijd een vrije keuze, ik moest aan trekken wat mijn moeder voor mij maakte. Ze naaide alle kleding voor het hele gezin; kant-en-klaar kopen was een uitzondering.

Het voordeel van zelf maken was dat ik inspraak had in het eindresultaat, het nadeel dat sommige zaken buiten mijn bereik bleven. Omdat bijvoorbeeld de gewenste stof niet in de stoffenwinkel te koop was.

Je wilt als puber niet opvallen en ‘gewoon’ zijn. Toch had ik een eigen kledingstijl die de – ongeschreven – kledingregels negeerde. Het was laveren tussen deze twee uitersten. Dit heeft gezorgd voor gevoelige antennes voor kleur en stijl, het effect van kleding op anderen en het effect van kleding op jezelf.

Deze kennis, aangevuld met diverse opleidingen, gebruik ik nu om vrouwen succesvoller te laten worden. Ik heb de keuze gemaakt om het innerlijk te laten prevaleren boven sec het uiterlijk. Zo vind ik het bijvoorbeeld belangrijk dat je kleding past bij je persoonlijkheid. Dat gaat vóór fashion of trendy. Make-up kan ondersteunen maar is geen doel op zich.

Je moet je vooral prettig voelen in je outfits. Tegelijkertijd dienen outfits je doelen te ondersteunen en bovendien je mooiste kanten benadrukken.

Dat ik de drie factoren uiterlijk, persoonlijkheid en doel dienen kan mixen tot een functionele garderobe is mijn kracht. Tevens kan ik van ‘niets’ ‘iets’ maken door kleding te combineren op een manier waar de klant nog niet aan heeft gedacht (vaak hoor ik: zo leuk, waarom kon ik dat niet verzinnen?)

De laatste tijd ben ik veel met de taal van kleur bezig. Ik vind het heerlijk om mensen hierin op te leiden. Gezien de reacties een schot in de roos. 

Ik deel al mijn kennis en ervaring graag met jou. Tot ziens!

Marielle in vogelvlucht

Kleur, lezen, breien, katten, free cell op de telefoon (verslavend kaartspelletje!), Zweden.
Mijn basiswaarden: waardering, respect, onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid

Visie

  1. Ik ga uit van de persoonlijkheid van de klant
    De basis is je kernwoorden. Welke drie tot vijf woorden beschrijven jou? Mijn kernwoorden zijn eenvoudig, krachtig, vrouwelijk en eigenzinnig. Wat zijn de jouwe?
  2. Ik doe zoveel mogelijk met de bestaande middelen
    Je huidige garderobe is vaak geschikter dan je denkt. Meestal is het een kwestie van anders gebruiken.
  3. Iedereen kan er fantastisch uitzien, ongeacht welke leeftijd of maat je ook hebt
    Het kost alleen soms wat meer inspanning.

Opleiding

2006: Wilmark, kleuranalyse en stijladvies
2010: Kleding als Taal, over de psychologie van kleding
2012: Pool Styling: herenstijl
2012: Cursus psychologie
2014: Colour coaching, de psychologie van kleur
2018: NLP/hNLP bij Inzigd

Workshops, artikelen op internet en vakbladen, vakboeken en intervisie met collega’s hebben voor extra verdieping en aanvulling gezorgd.

Ziazan

De naam Ziazan heb ik gevonden op een site met babynamen. Het betekent ‘regenboog’ in het Armeens. In de eerste jaren heb ik naast Ziazan nog parttime banen gehad. Vanaf 2013 werk ik fulltime als Image Professional, sinds 2014 als Colour Coach bij Colour Comfort en vanaf 2015 tevens als trainer bij dit bedrijf. 

True Colours, Cindy Lauper

Sommige mensen beginnen spontaan dit lied te zingen als ze me zien. Het sluit dan ook precies bij mij aan.

Klik hier voor de songtekst

Klik hier voor de videoclip

ebook kleding combineren
ONWEERSTAANBARE OUTFITS
over de sleutel naar de allermooiste versie van jezelf

Of je nu een belangrijke zakenmeeting hebt, op date gaat, een etentje of een bruiloft hebt, voortaan zie jij er onweerstaanbaar uit! Een droombeeld? Nee, je hoeft slechts één woord te onthouden en toe te passen. Bovendien is nieuwe kleding niet nodig. Gun jezelf de complimenten en bestel dit bijzondere boek!

“gemakkelijk leesbaar en informatief” ~ Anne Rodenburg

GELIJK BESTELLEN

EERST EEN HOOFDSTUK LEZEN

Vlog van deze maand

Misverstand over kledingadvies: het is duur

Ziazan vlog

Neem contact op

Marielle Veerbeek
Molenveldstraat 153 in Weert
(06) 14 62 51 01
E-mail: info@ziazan.nl