Over mij

Marielle Veerbeek

Wijsheden die mijn moeder me al op jonge leeftijd bijbracht.

Goed gekleed zijn geeft je een voorsprong.

Als je weet hoe je kunt combineren, heb je aan weinig kleding genoeg.

Als kind viel het me al op dat je je in bepaalde kledingstukken happy voelt en in andere niet. Nu had ik als meisje niet altijd een vrije keuze, ik moest aan trekken wat mijn moeder voor mij maakte. Ze naaide alle kleding voor het hele gezin; kant-en-klaar kopen was een uitzondering.

Het voordeel van zelf maken was dat ik inspraak had in het eindresultaat, het nadeel dat sommige zaken buiten mijn bereik bleven. Omdat bijvoorbeeld de gewenste stof niet in de stoffenwinkel te koop was.

Je wilt als puber niet opvallen en ‘gewoon’ zijn. Toch had ik een eigen kledingstijl die de – ongeschreven – kledingregels negeerde. Het was laveren tussen deze twee uitersten. Dit heeft gezorgd voor gevoelige antennes voor kleur en stijl, het effect van kleding op anderen en het effect van kleding op jezelf.

Deze kennis, aangevuld met diverse opleidingen, gebruik ik nu om anderen te laten shinen. Ik wordt blij als vrouwen hun potentieel (letterlijk) kunnen laten zien. Vanuit hun kracht zichtbaar worden. Dan worden ze gelukkiger en succesvol.  

Dat doe ik door hun garderobe te laten matchen met hun persoonlijkheid. Uiteraard zoeken we eerst uit wie je bent, wat je wilt uitstralen en van welke kleding jij helemaal blij wordt. We gaan op zoek naar outfits die comfortabel zijn en volledig bij je passen. Dan sta je in je kracht. Tegelijkertijd dienen de outfits je doelen te ondersteunen en bovendien je mooiste kanten benadrukken.

In 2021 heb ik me verder verdiept in coaching met kleuren. Kleur heeft altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. De opleidingen Colour Comfort en Colournostics hebben dit alleen maar aangewakkerd. Ik besefte dat ik mensen kan verder helpen met mijn kennis en ervaring. Ik ondersteun nu mensen die voor een keuze of verandering staan bij het maken van die keuze vanuit hun innerlijk weten - zonder belemmeringen van ratio of emotie. Uiteraard met behulp van kleur maar dat zal duidelijk zijn.

Ik deel al mijn kennis en ervaring graag met jou. Tot ziens!

Marielle in vogelvlucht

Kleur, lezen, breien, katten, free cell op de telefoon (verslavend kaartspelletje!), Zweden.
Mijn basiswaarden: waardering, respect, onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid

Visie

  1. Ik ga uit van de persoonlijkheid van de klant
    De basis is je kernwoorden. Welke drie tot vijf woorden beschrijven jou? Mijn kernwoorden zijn eenvoudig, krachtig, vrouwelijk en eigenzinnig. Wat zijn de jouwe?
  2. Ik doe zoveel mogelijk met de bestaande middelen
    Je huidige garderobe is vaak geschikter dan je denkt. Meestal is het een kwestie van anders gebruiken.
  3. Iedereen kan er fantastisch uitzien, ongeacht welke leeftijd of maat je ook hebt
    Het kost alleen soms wat meer inspanning.

Opleiding

2006: Wilmark, kleuranalyse en stijladvies
2010: Kleding als Taal, over de psychologie van kleding
2012: Pool Styling: herenstijl
2012: Cursus psychologie
2014: Colour coaching, de psychologie van kleur
2018: NLP/hNLP bij Inzigd
2021: Colournostics

Workshops, artikelen op internet en vakbladen, vakboeken en intervisie met collega’s hebben voor extra verdieping en aanvulling gezorgd.

Ziazan

De naam Ziazan heb ik gevonden op een site met babynamen. Het betekent ‘regenboog’ in het Armeens. In de eerste jaren heb ik naast Ziazan nog parttime banen gehad. Vanaf 2013 werk ik fulltime als Image Professional, sinds 2014 als Colour Coach bij Colour Comfort en vanaf 2015 tevens als trainer bij dit bedrijf. 

True Colours, Cindy Lauper

Sommige mensen beginnen spontaan dit lied te zingen als ze me zien. Het sluit dan ook precies bij mij aan.

Klik hier voor de songtekst

Klik hier voor de videoclip