Het geheim van een goede garderobe

Een goed samengestelde garderobe staat stevig. Waar begin je eigenlijk mee? Lees de blog en ontdek het geheim.

Basiskleding

Basiskleding is het fundament van je garderobe. Het zijn kledingstukken die je vaak kunt dragen zonder dat het direct opvalt dat je die broek nu alwéér aanhebt. Vanuit deze basis bouw je je garderobe verder op.

Wat maakt van een item een goede basic? Kenmerk is de neutrale kleur. Een beetje onopvallend, maar daarom juist geschikt. Een ander kenmerk is het ontbreken van aandachttrekkende details. Het hoeft zeker geen saai item zonder kraak of smaak te zijn. Een leuk ritsje, zakklepje of siernaadje maakt het kledingstuk aantrekkelijker. Zolang de details maar fluisteren en niet schreeuwen.

Basis of neutrale kleuren

Basiskleding in neutrale kleuren. Over welke nuances heb ik het dan? Denk aan bruin, zwart, marineblauw, donkergroen, grijs, beige, taupe of camel. Afhankelijk van je kleurtype kunnen deze wat helderder, donkerder of koeler van tint zijn. Dit is absoluut geen uitputtende lijst. Voor een licht kleurtype zou bijvoorbeeld oudroze ook een basiskleur kunnen zijn. Metallics zoals zilver, goud en brons vallen ook onder neutrale kleuren

Basiskleding in neutrale kleuren kan je gemakkelijk combineren met opvallender items. Sterker nog, ik raad het aan. Een outfit met uitsluitend neutrale kleuren is gauw ietwat saai. Voeg er een kleuraccentje aan toe, dan maak je je kleding interessanter.

Visitekaartje

En wil je weten hoe je van je outfit je visitekaartje maakt, neem contact met me op. We gaan voor jouw Look of Success. Zichtbaar zijn, met een functionele, efficiënt samengestelde, praktische garderobe die je een krachtige uitstraling geeft.

Lees ook: drie tips voor persoonlijkheid in kleding

Ziazan vlog