Welke kleur panty past bij mijn outfit?

Een panty is een belangrijker onderdeel van een outfit dan het op het eerste gezicht lijkt. Vaak wordt de panty gezien als het sluitstuk. “Oh ja, ik moet nog een panty kiezen”. Maar een panty kan meer zijn.

 

Informele outfits

Vaak wordt niet aan een panty gedacht als (mode)accessoire. Het wordt slechts gezien als een manier om je benen warm te houden. Maar waarom zou je de andere mogelijkheden niet benutten?

 • Met een panty maak je de vorm van je benen mooier. Je verdoezelt contouren. Een handige oplossing als je bijvoorbeeld je knieën niet geweldig vind. Panty aan en ze zien er gelijk appetijtelijker uit.
 • Met een panty verbergt je vlekjes en littekens. Een soort van schilderkwast dus.
 • Kom je een keer niet aan ontharen toe, verbergen wat dikkere kousen jouw ongekuisde benen
 • Je kunt met een panty kleur toevoegen aan een outfit. Vooral wat dikkere panty’s lenen zich hiervoor.
 • Je kunt zelfs een statement maken. Neem bijvoorbeeld een netpanty of een paar kousen met panterprintje. Gegarandeerd dat je de aandacht hiermee trekt.

Bij panty’s horen bijna onverbrekelijk ladders. Een flesje blanke nagellak in de handtas is onmisbaar als je panty’s draagt. Het alternatief is een een reserve meenemen. Of beiden als je vaak ergens achter blijft haken. Voor de echte laddertijgers zijn er laddervrije exemplaren te koop. Wat duurder in aanschaf maar de geruststelling dat je echt geen ladders kunt maken is ook prettig.

 

Formele outfit

Bij een zakelijke outfit hoort standaard een panty. Ook als het warm is. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Lees de blog Moet je ’s zomers ook een panty dragen wanneer je van de formele richtlijnen mag afwijken.

Blote benen zijn dus not done bij een zakelijke outfit. Je benen mogen wel bedekt zijn met een nauwelijks zichtbare huidkleurige of transparante panty. Zolang je maar een panty draagt, is het goed.

Een huidkleurige panty is echter niet altijd de mooiste oplossing. Soms past een kleurtje beter. Dan zijn er twee mogelijkheden.

 1. Een neutrale, basic kleur
 2. Een opvallende accent kleur

 

Om te voorkomen dat je de verkeerde basic tint kiest, heb ik een paar richtlijnen.

 • Hoe donkerder de outfit, hoe donkerder de panty mag zijn.
 • Hoe bloter de bovenkant, hoe transparanter de panty.
 • De kleur van je schoenen mag nooit lichter zijn dan je panty.
 • Kies bij een open schoen altijd voor een transparante of huidkleurige panty.
 • Vermijdt een glanzende panty als je verwacht dat je veel – met flitslicht – gefotografeerd gaat worden.

 

En een accent kleur?

Daarmee kan je een zakelijke outfit opfleuren. Elke outfit wordt leuker als je kleurcontrast gebruikt. Zolang je het niet te bont maakt, kan een gekleurde panty prima. Ook bij zakelijke outfits. Lees in mijn boek welke andere elementen je nog meer kunt toevoegen om je outfit onweerstaanbaar te maken.

Denk ook eens aan bijvoorbeeld een paar kousen met bloemenprint. Bij een effen jurk kan dat net het element zijn die de hele outfit aantrekkelijker maakt.

Heb je nog vragen hoe je je moet kleden? Het maakt niet uit voor welke gelegenheid. We vinden jouw perfecte outfit. Neem dan nu contact met me op!

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!