Wat is personal shoppen?

Wat is personal shoppen?

Personal shoppen is een dienst waarbij een professional je helpt om de perfecte garderobe samen te stellen. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken.

3 manieren van personal shoppen

De eerste:

De professional kijkt wat de klant nog nodig heeft voor werk en vrije tijd en gaat met een vooraf afgesproken budget in winkels kleding voor haar kopen. 

De klant is dus niet bij het fysieke shoppen aanwezig en ziet alleen het eindresultaat. Uiteraard ligt bij haar de beslissing of ze het gekochte wil houden. Want het is mogelijk dat de (zorgvuldig uitgezochte) keuze niet bevalt. Alles wat niet aanspreekt brengt de professional terug naar de winkel.

De tweede:

Een moderne variant van de eerste manier. In plaats van naar de winkel te gaan, stelt de professional een online winkelmandje samen. Deze stuurt ze naar de klant. De klant zorgt verder voor de bestelling en eventuele retouren. 

Beide zijn een handige manier voor mensen die het druk hebben en geen zorgen willen over hun garderobe. Voldoende budget is wel een voorwaarde. 

De derde:

De professional gaat samen winkelen met de klant. De klant gaat mee naar de winkel en krijgt ter plekke uitleg en tips. Ze beslist ter plekke of ze het item koopt. Of niet en genoegen neemt met veel nieuwe inzichten.

Elke methode heeft zijn voors en tegens. Welke aanpak het beste past hangt af van het budget en behoefte van de klant  en de tijd die deze aan haar garderobe wil en kan besteden. 

Vooraf inventariseren

Wat nooit mag ontbreken is de inventarisatie. De professional moet weten welke items ontbreken en welke stijlen en kleuren goed bij de klant passen. Bij de inventarisatie komen ook de persoonlijke voorkeuren naar boven. 

Hoe winkelt Marielle persoonlijk?

De derde manier heeft mijn voorkeur. Dat is met een  reden.

Ik gebruik de collectie in de winkel om te laten zien wat ook leuk bij iemand staat maar wat ze nog niet in de kast heeft hangen. Een andere stijl bijvoorbeeld. Of een kleur die haar geweldig staat maar waar ze nog niet aan heeft gedacht.

Ik kan gelijk de theorie nog een keer doornemen en in de praktijk laten zien. Bijvoorbeeld hoe je items combineert met hetgeen er thuis al is. Maar ook combinaties die net buiten het gebruikelijke vallen.

Op deze manier kan men het tevens zo goedkoop of duur maken als men zelf wil. Soms gaat iemand naar huis met tassen vol nieuwe items. Soms blijft het beperkt tot één shirt en veel nieuwe kennis. 

Er is nog een tweede reden waarom ik liever samen met iemand winkel. Ik durf het bijna niet te bekennen….

Ik ben een ei met maten. Je zult zien dat als ik met een bedrag op stap ga, de klant helemaal tevreden is over wat ik heb uitgezocht. De kleur, de stijl, de combinaties, alles zal kloppen.

Maar het zal mogelijk niet passen. Letterlijk dan. Ik kan slecht schatten of iets de goede maat heeft.

Op de maatlabeltjes afgaan heeft weinig zin. Je weet ook dat je bij het ene merk twee maten kleiner moet hebben dan bij het andere. Dus daar heb ik niets aan. Blijft passen door de klant over. Of meerdere maten online bestellen. 

Nu heb ik gelukkig het geduld voor pasmomenten. Ik ken collega’s die er niet aan moeten denken samen met een klant te winkelen. Ik zie het als een kans om nog meer kennis te delen. Wat ik uiteindelijk het allerliefste doe. 

Wil jij met mij personal shoppen?

Of je nu kiest voor fysiek winkelen, online winkelen of een combinatie van beide, personal shoppen kan een waardevolle investering zijn in je garderobe.

Dus wil je een onafhankelijk professioneel advies? Geen miskopen meer? Maak vandaag nog een afspraak

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!