Wat is de handigste manier om je garderobekast in te delen?

Je kunt natuurlijk kleding lukraak weghangen. Je loopt het risico dat je na een tijdje nooit gedragen items ontdekt. Verscholen achter een ander stuk per ongeluk verdwenen in de massa. Vergeten dat je het ooit hebt aangeschaft, het kaartje er misschien nog aan.

Niet dat dat nooit gebeurd met een indeling maar je gaat waarschijnlijk wel vaker door alle items heen. Welk systeem het handigst is, hangt vooral af van jouw manier van outfits uitzoeken. Meer rationeel of meer intuïtief.

Tip: gebruik voor elk kledingstuk een eigen hanger. Als je kleding over elkaar hangt, zie je het onderste stuk niet. Uit het oog is vaak gedoemd tot vergetelheid. Of je zoekt je helemaal een ongeluk. Ik kwam onderstaande supertip tegen. Gebruik lipjes van frisdrankblikjes om een extra verdieping te maken. Je kunt ineens veel meer kwijt op dezelfde breedte.

Kledingkastindeling soort bij soort

Blouses bij blouses, broeken bij broeken, alle jurken bij elkaar etc. Voor degenen die eerst kiezen wat ze aan willen trekken (broek of rok, blouse of colbert) en van daaruit de rest er bij zoeken.

Als je op deze manier outfits samenstelt, kijk je welke afspraken je hebt en kies je de uitstraling die je die dag wilt hebben. Daar pas je je outfit op aan. Jouw gevoel laat je (bijna) niet meespreken. Hoe je wilt dat men jou ziet, is de leidraad. Een meer rationele manier van outfits samenstellen dus. Niets mis mee. Vooral bij zakelijke afspraken heel handig.

Kledingkastindeling op kleur

Broeken, blouses, shirts, jurken. Alles hangt door elkaar maar is op kleur gesorteerd. Ziet er prachtig uit als je je walk-in closet inloopt. Of de kastdeur opendoet. Heerlijk om je dag te starten met bepalen welke tint vandaag bij je past.

Op deze manier je tenue maken is intuïtief. Je laat je leiden door jouw gevoel en de kleur die daar bij past. Jij gaat uit van jouw emotie en niet hoe anderen jou zouden moeten zien. Een heerlijk bevrijdende manier om je outfit van de dag te creëren. Maar niet altijd even geschikt voor zakelijke doeleinden.

Tip: Heb je voldoende ruimte, kun je nog een onderverdeling maken. Werkkleding apart van vrije-tijdskleding. Gala en sport krijgt een eigen afdeling evenals vakantie. Je kunt gelijk naar de juiste hoek, de rest kan je overslaan.

Een rustgevende kastindeling: vaste combinaties

De indeling voor degenen die niet te lang na willen stilstaan bij hun look van de dag. ’s Morgens zonder nadenken je hele outfit uit de kast pakken. De combinaties hangen grijpklaar in de kast. Dat scheelt tijd. Maar omdat je op deze manier minder varieert, zal je vaker dezelfde outfit dragen. Maar ach, dan heb je een reden om te shoppen. Je kunt toch niet elke keer in hetzelfde verschijnen, niet waar?

De tip van de frisdrankblikjes werkt bij deze indelen ook geweldig. Met deze truc koppel je de hangers en blijven jouw kledingstukken bij elkaar.

Overzicht houden

Je houdt ook overzicht door regelmatig je kast op te schonen. Ga 2x per jaar door je garderobe en doe weg wat je het afgelopen jaar niet gedragen hebt. Zo voorkom je dat je garderobe een opstapeling wordt van niet meer actuele kleding. Lees de tips om jouw kledingkast op te ruimen.

Kom je er niet uit, laat mij je helpen. Maak vandaag een afspraak voor een heerlijk opgeruimde en overzichtelijke kast!

Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.

Er zijn geen cookies
Daarom komt deze pop-up ook elke keer, eerdere bezoeken zijn niet vastgelegd.

Jouw privacy is gewaarborgd
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. Ik ook niet.

Als je je naam invult in het contactformulier
kan alleen ik zien wat je hebt ingevuld.