Van stil tot sterk en van onzeker naar onverschrokken. Wat is de meerwaarde van een transformatiecoach?

Wie heeft er nu eigenlijk een transformatiecoach nodig? Iedereen kan toch een beetje kleren uitzoeken en zichzelf presenteren? Nou, misschien niet helemaal. Een transformatiecoach (lees: Marielle) heeft extra’s dat een vriend of familielid niet heeft. Welke dan?

Vooroordelen

Eerst maar eens een paar vooroordelen waar ik tegenaan loop als ik over mijn werk vertel.

Ik kan prima mijn eigen outfit kiezen!

Oh, zeker, wie heeft er nu professioneel advies nodig als het gaat om het kiezen van een outfit? We trekken gewoon willekeurig iets uit de kast en hopen dat het we goed eruitzien. Nee, natuurlijk niet. Ik weet dat de keuze van kleding veel dieper gaat dan zomaar wat kledingstukken bij elkaar rapen. 

Wat kun je me vertellen dat ik niet al weet?

Natuurlijk, je kent jezelf het beste. Maar ik ga verder dan wat je al over jezelf weet. Ik analyseer je persoonlijkheid, levensstijl en doelen en vertaal dat in een beeld. Het beeld van de vrouw die jij wilt zijn. De boodschap in jouw outfits gaat overeenkomen met wat jij voor ogen hebt. Helaas zie ik vaak genoeg dat daar een mismatch zit.

Zelfvertrouwen kun je niet kopen.

Natuurlijk kun je geen zelfvertrouwen uit een doosje halen maar ik kan je helpen om je zelfvertrouwen een flinke boost te geven. Ik zorg ervoor dat je er goed uitziet en dat je je goed voelt in wat je draagt. Dat heeft een enorme impact op je zelfbeeld. Zeker als je nog aan het begin van je transitie staat en nog veel hebt uit te zoeken.

Lekker makkelijk verdienen!

Men beseft vaak niet dat ik veel meer doe dan op het eerste gezicht lijkt. De voorbereiding op een afspraak kost ook tijd. Buiten dat steek ik de nodige tijd, geld en energie in opleiding. Je wordt niet zo maar expert. En de belastingdienst krijgt ook zijn deel … 

Meerwaarde

Waarom zou je mij als transformatiecoach inhuren voor een VIPdag? Wat is mijn meerwaarde? 

Allereerst: wat doe ik tijdens een VIPdag. Deze dag bestaat uit verschillende onderdelen. Kleur, stijl, garderobeplanning en leren combineren. Na een heerlijke lunch samen winkelen. ‘s Morgens bij de koffie een lekker stuk echte Limburgse vlaai en ter afsluiting een drankje.

De onderdelen zijn niet in beton gegoten, individuele aanpassingen zijn altijd mogelijk. Ik ga uit van wat JIJ nodig hebt, niet van een strakke planning. 

Kleur

Kleuren kiezen is toch niet zo ingewikkeld? Jij kunt vast wel het verschil zien tussen rood, blauw en groen, dus waarom zou je mij betalen om te vertellen welke kleuren bij je passen?

Het is waar, we kunnen allemaal de basiskleuren onderscheiden maar mijn kleurkennis gaat veel verder dan dat. Ik begrijp het subtiele spel van tinten, ondertonen en contrasten en hoe deze van invloed zijn op je teint en uitstraling. Ik help je de kleuren ontdekken die het beste bij je huidskleur, haarkleur en oogkleur passen. Dit kan je uiterlijk aanzienlijk verbeteren en ervoor zorgen dat je gezonder en stralender eruit ziet. De kleurenwijzer die hierbij hoort kun je in je tas stoppen. Dan heb je jouw kleurenpalet altijd bij de hand. 

Buiten een gezonder uiterlijk heb ik me verdiept in de betekenissen en eigenschappen van kleuren. Zo leer ik je hoe je anderen op een onbewuste manier met kleur kunt beïnvloeden. Ik hoef vast niet uit te leggen dat dat bijzonder handig kan zijn!

Stijl

Trek een rok aan, laat je haar groeien en je oogt als een vrouw.

Was het maar zo simpel. Ik leer je welke kledingstukken en stijlen het meest flatterend zijn voor jouw individuele behoefte. Dit gaat verder dan simpelweg de juiste maat kiezen. Het gaat om proportie, balans en visuele effecten. Vaak is het doel het figuur optisch te veranderen, van mannelijke contouren naar een vrouwelijk silhouet. Ik geef je de handvaten hoe je dat aanpakt. Van hoed tot schoen zoeken we uit wat bij je figuur past. Dat schrijven we op zodat je thuis een handig naslagwerk hebt. 

Indien gewenst kunnen we nog dieper in deze materie duiken en jouw kledingdromen vertalen in een draagbare dagelijkse garderobe. Stel je voor dat jouw hele kast uitsluitend gevuld is met kleding waar je hart een sprongetje van maakt….

Garderobeplanning en leren combineren

Ik help je bij het opbouwen van een selectie kledingstukken die echt bij je passen. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook tijd en stress bij het kiezen van outfits. Door te leren combineren doe je meer met minder kleding. Ik laat je aan de hand van meegebrachte kledingstukken zien waar jouw kracht ligt. Zijn het kledingstukken waar je niet tevreden over bent, zoeken we uit hoe we deze kunnen aanpassen zodat het toppers worden.

Je leert spelen met accessoires om je outfit naar een hoger niveau te tillen. Een simpele sjaal of een paar opvallende oorbellen kunnen het verschil maken tussen ‘gewoon’ en ‘geweldig’.

Winkelen

Winkelen kun je toch net zo goed met familie en vrienden ? Dan is het gratis.

Hoewel je vrienden en familieleden ongetwijfeld goede bedoelingen hebben, kunnen hun adviezen soms bevooroordeeld zijn of gebaseerd zijn op hun eigen smaak en voorkeuren. Ik ben daarentegen objectief en ik neem mijn kennis en jarenlange ervaring mee. Ik heb geen persoonlijk belang bij de winkel waardoor ik je eerlijk en onpartijdig advies kan geven. En dat staat soms lijnrecht tegenover de opmerkingen die een verkoper maakt. 

Belangrijk

Als ik met iemand winkel, hoeft deze persoon niets te kopen. Alleen veel te passen. Of je nu met tassen vol of één T-shirt naar huis gaat, I don’t care. Met mij winkelen is oefenen. Oefenen in het herkennen van jouw kleuren en snit, oefenen in combineren van kleding tot nieuwe outfits, oefenen in keuzes maken in het overweldigende aanbod, oefenen in het je gedragen als vrouw. Zodat je daarna zelfstandig verder kunt zonder afhankelijk te zijn van anderen. 

En ook nog

Ik kijk verder dan alleen outfits. Ik geef tussen de bedrijven door advies over vrouwelijke houding, lichaamstaal en presentatie. Waardoor je jezelf effectiever kunt presenteren in allerlei situaties.

Overigens bespaart mij inhuren je kostbare tijd en geld op de lange termijn. Door te investeren in de juiste kleding en een goed doordachte garderobe, voorkom je impulsieve aankopen en miskopen die je alleen maar geld kosten.

Samenvattend

Dus hoewel het verleidelijk is om je vrienden of familieleden te gebruiken als gratis adviseurs, bedenk dan dat ik meer doe dan alleen kleding uitzoeken. Ik help je tijdens een VIPdag met je hele presentatie en geef jouw sociale transitie een zwiep.

Je bespaart uiteindelijk geld, je vergroot je zelfvertrouwen en je leert om jezelf op positieve en overtuigende manier te presenteren aan de wereld. Je werkt een hele dag aan zelfacceptatie (mocht daar nog iets in te winnen zijn). En vergeet je omgeving niet. Voor hen is het ook gemakkelijker als jij rust en balans in je presentatie vindt.

Soms is professioneel advies gewoon de investering waard!

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!