Opruimen = meer combineren

Bij sommigen uiten persoonlijk problemen zich in hun kleding. Hebben een gewoonte zoals een paar keer per week winkelen en iets nieuws kopen. En hiermee doorgaan en doorgaan, ook al puilt de kast uit van de ongedragen kleding en is de kredietlimiet helemaal bereikt.

Voor alle duidelijkheid: ik heb helemaal niets tegen shoppen, ook niet een paar keer per week. Maar als je schulden zo hoog zijn opgelopen dat je elektriciteit wordt afgesloten en de drang om overbodige kleding te kopen groter is dan het betalen van deze rekening, heb je toch echt een probleem.

Of de gewoonte om niets weg gooien. Alle kleding bewaren. Jarenlang. Ook als het te klein, versleten, te jeugdig of totaal uit de mode is. Met als gevolg een uitpuilende kast. Maar vaak eentje waar je geen fatsoenlijke outfit uit kunt plukken omdat niets van wat er in ligt geschikt voor de eigenaar is. Of niet vindbaar tussen de rotzooi. 

De situaties zijn herkenbaar voor mij. Omdat ik deze in de praktijk ben tegengekomen. Het zet je ook aan het denken over je eigen garderobe.

Niet dat ik grote problemen heb. Maar ik heb me voorgenomen om alleen nog maar kleding te kopen en te dragen waar ik echt blij van wordt. Dat deed ik niet altijd. Op het moment dat iets ballast wordt, om welke reden dan ook, ga ik er afscheid van nemen. In plaats van te bewaren in de hoop op betere tijden.

En, ondanks minder kleren, heb ik meer keus dan ooit. Ik zie ineens nieuwe combinaties. Dat komt omdat ik niet meer wordt afgeleid door items in mijn kast waar ik niets mee doe. Maar wel ruimte innemen. En soms schuldgevoel oproepen. Weg met die negatieve energie en welkom frisse blik.

Tip: ga 2x per jaar door je garderobe en doe weg wat je in het afgelopen jaar niet gedragen hebt.

Lukt het niet? Vraag mij om je te ondersteunen. Maak vandaag nog een afspraak!

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!