kleding opruimen is meer dan een geordende kast

Waarom zou je je kleding opruimen? Veel mensen doen dit pas als de kast propvol zit en er niets meer bij kan. Toch heeft het zin om vaker je kast leeg te maken. Bijvoorbeeld twee keer per jaar, bij het wisselen van de seizoenen. Ruil je al seizoenskleding om? Ga nog even verder en haal ook de rest uit je kast. 

 

Voordelen van kleding opruimen

  1. Soms kom je een item tegen waarvan je vergeten was dat je het had. Het lag weggemoffeld, achterin, wachtend tot het bevrijd werd. Nu krijgt het zijn kans om doen waarvoor het gemaakt is. Namelijk gedragen worden. Buiten dat het lekker goedkoop is (je maakt geen nieuwe kosten),  is het ook mileuvriendelijk. 
     
  2. Het is een kans om kleding weg te doen waar je eigenlijk niet blij van wordt. Want hoe vaak draag je kleding ‘omdat je het hebt’? Ik betrapte me er zelf ook op. Dan had ik een item gekocht en meende ik dat ik het moest dragen. Terwijl ik het diep in mijn hart eigenlijk niet mooi vond. Inmiddels koop en draag ik alleen kleding waar ik een glimlach van krijg. Opruimen is een kans op een garderobe die van aankleden elke dag een feestje maakt.
     
  3. Hoe minder keus je hebt, hoe creatiever je wordt. Dat klinkt tegenstijdig maar het werkt echt zo. Dat komt omdat je gedwongen wordt oplossingen te bedenken. Je hebt dit niet, zou dat ervoor in de plaats kunnen? Al proberend zie je steeds meer mogelijkheden. Het vergt wat oefening en je moet in ieder geval de basis van combineren kennen. Dat is te trouwens leren. In mijn boek Onweerstaanbare outfits staat een uitgebreid stappenplan hoe je kleding combineert naar nieuwe outfits. 
     
  4. Het lucht op. Ik sta er elke keer weer verbaasd over hoe prettig het is kleding weg te doen. Is het ballast verminderen? Een schuldgevoel wegpoetsen? Negatieve energie ontladen? Het effect is helaas niet blijvend. Maar omdat er steeds nieuwe seizoenen komen, kun je dit effect wel herhalen. 

 

Daarna is het genieten van een heerlijk overzichtelijke kast. Alles weer netjes aan hangers en op stapeltjes. En weer zat plaats voor nieuwe items. Tenminste, als dat nog nodig is. 

Lukt het niet om zelf je kleding op te ruimen? Vraag mij je te ondersteunen. Maak vandaag nog een afspraak.

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!