Image Professional of stylist

Ik ontmoet regelmatig mensen waarbij ik me voorstel als: Marielle Veerbeek, Image Professional. Ik zie ze op dat moment schrikken. Vervolgens trekt hun blik naar binnen voor een korte kledingscan. Wat heb ik vandaag aan? Kan het de kieskeurige blik van een professional overleven?

Het antwoord is: het maakt mij niet zo veel uit wat je NU aan hebt. Misschien denk je dat ik op een netwerkborrel als kritische modepolitie rondloop.Nee, liever niet zelfs. Ik heb belangstelling voor jou als mens, niet als wandelend kledingobject.

Natuurlijk valt er aan sommige outfits iets te verbeteren. Niemand zit echter op ongevraagd advies van mij te wachten. Ik moet ook altijd even overdenken wat het beste advies zal zijn. Dat kost tijd en energie. Tijd en energie die ik liever steek in het verhaal van de ander dan in een oordeel over de outfit. Per slot van rekening is er op dat moment maar weinig aan te veranderen. Geen mens heeft een extra setje kleding bij zich voor het geval ze een Image Professional tegenkomen.

Naar outfits kijk ik pas op het moment dat ik een vraag krijg. Dan gaat de knop om en neem ik bewust waar. Voor die tijd niet. Dat valt voor sommigen moeilijk te geloven. Kijk je dan werkelijk niet de hele tijd? Nee, echt niet.

Als ik bovendien steeds ‘aan’ zou staan, ben ik 24/7 met mijn vak bezig. Want ook op straat, in winkels en zelfs wandelend in het bos kom ik voortdurend mensen tegen. Ik wil gewoon een fietstochtje kunnen maken zonder steeds bezig te zijn welke verbetertips ik passanten kan geven. Mijn professionele blik staat daarom uit zelfbescherming doorgaans op een laag pitje.

Een Image Professional wordt soms ook verward met een stylist. Een stylist is – voor mij – iemand die

  • mensen verleidt kleding te kopen en/of
  • het publiek op de hoogte brengt van de laatste modetrends en/of
  • er voor zorgt dat zijn/haar klant er (doelbewust) trendy uitziet (omdat deze bijvoorbeeld deelnemer aan een tv-programma is)

 

Het gaat in de eerste twee gevallen niet om wie of wat de setjes draagt, mens, paspop of kleerhanger. In het laatste geval wordt soms wel, maar regelmatig geen rekening gehouden met de persoonlijkheid van iemand. Begrijp me goed, stylen is een vak en dit vak is hard nodig als het om kleding gaat. Maar het heeft een andere insteek dan die van een Image Professional en het leidt tot andere keuzes.

Natuurlijk wil ik, net als een stylist, ook dat je er geweldig uitziet. We hebben een overlap in wat we doen. Maar bij mij staat het verder van mode en trends dan bij een stylist. Het uitgangspunt is dat je outfit bij je persoonlijkheid past en jouw karakter weerspiegelt. Dat kan eventueel met kleding van enkele jaren oud.

Een Image Professional kleding zoekt kleding bij de mens en een stylist zoekt een mens bij de kleding.Beide insteken zijn goed. Het is maar net welke nodig is.

Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.

Er zijn geen cookies
Daarom komt deze pop-up ook elke keer, eerdere bezoeken zijn niet vastgelegd.

Jouw privacy is gewaarborgd
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. Ik ook niet.

Als je je naam invult in het contactformulier
kan alleen ik zien wat je hebt ingevuld.